Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Bottas câştigă Marele Premiu al Japoniei! Mercedes îşi trece în cont cel de-al 6-lea titlu la rând!

VIDEO Bottas câştigă Marele Premiu al Japoniei! Mercedes îşi trece în cont cel de-al 6-lea titlu la rând!galerie foto

Formula 1

Comentarii

Pilotul finlandez Valtteri Bottas a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, iar echipa sa, Mercedes, s-a impus în clasamentul mondial al constructorilor pentru a şasea oară la rând.

Pe circuitul de la Suzuka, Bottas a fost urmat de germanul Sebastian Vettel, de la Ferrari, în timp ce trei s-a clasat coechipierul său Lewis Hamilton

Pe locul patru s-a clasat thailandezul Alexander Albon, de la Red Bull, iar pe cinci spaniolul Carlos Sainz Jr. de la Red Bull.

Monegascul Charles Leclerc, de la Ferrari, a fost al şaselea, în timp ce Daniel Ricciardo (Renault) a fost pe şapte, iar Pierre Gasly (Toro Rosso) pe opt.

Locul 9 i-a revenit lui Sergio Perez ( Racing Point) iar pe zece s-a clasat Nico Hulkenberg (Renault).

Cursa de la Suzuka s-a desfăşurat la patru ore după calificări, acestea fiind programate tot duminică, deoarece sâmbătă au fost anulate din cauza taifunului Hagibis.

Cu şase titluri consecutive, Mercedes a egalat recordul deţinut de Ferrari între 1999 şi 2004.

UPDATE 09:34 Bottas câştigă Marele Premiu al Japoniei. Hamilton, cel mai rapid tur! Britanicul termină pe 3 , Vettel pe 2. Albon este al patrulea, iar Carlos Sainz termină pe 5. Mercedes câştigă titlul la constructori! 

Următoarele 4 mari premii vor avea loc pe rând în Mexic, Statele Unite, Brazilia şi Emiratele Arabe Unite.

 

 

 

UPDATE 09:26 După 47 de tururi, Bottas conduce, urmat de Vettel, Hamilton şi Albon

UPDATE 09:03 Ordinea în cursă în acest moment

UPDATE 08:47 Campionul Mondial Lewis Hamilton este chemat la boxe. Bottas redevine lider. Rămâne de văzut ce strategie adoptă Mercedes. Se pare că britanicul va intra o singură dată la boxe. În trei tururi, comparativ cu Hamilton, Bottas a recuperat aproximativ 12 secunde

UPDATE 08:42 Hamilton este noul lider, urmat de Bottas şi Sainz. Albon are cel mai bun timp. Suntem în turul 18. De precizat că Valtteri Bottas trebuie să mai oprească odată

UPDATE 08:32 După 11 tururi, ordinea în cursă arată astfel: 1 Bottas, 2 Vettel, 3 Hamilton, 4 Carlos Sainz Jr, 5 Albon

UPDATE 08:25 Incidentul din startul cursei dintre Verstappen şi Leclerc va fi investigat

UPDATE: 08:23 Landon Norris a intrat la boxe. A trecut destul de rapid pe medium. Carlos Sainz Jr este al patrulea, iar Albon e pe 5. Lider rămâne Bottas după primele 6 tururi. Vettel şi Hamilton îl urmează

UPDATE 08:20 Comentatorii Telekom Sport: ”Vettel parcă a dormit. A dat drumul prea repede la ambreiaj. Senzaţională reacţia lui Bottas!”

UPDATE 08:16 Max Verstappen a fost scos de pe circuit de Leclerc. Ordinea în cursă după primele trei tururi este următoarea: 1. Bottas. 2. Vettel. 3. Charles Leclerc. 4. Lewis Hamilton. 

UPDATE 08:13: Start în Marele Premiu al Japoniei. Bottas este în faţa lui Vettel, start foarte slab pentru Ferrari! Piloţii scuderiei au pierdut startul. 


Cei de la Williams au reuşit să pună la punct maşina lui Kubica. Pilotul polonez pleacă de la boxe. Detalii despre incidentul în care a fost implicat, AICI


Info: Dacă Mercedes adună cu 14 puncte mai multe decât Ferrari pe acest circuit, germanii vor câştiga al şaselea titlu consecutiv la constructori


Legendarul circuit de la Suzuka este pregătit pentru Marele Premiu al Japoniei. Vettel pleacă din pole position! Aşa arată grila de start


UPDATE |  Germanul Sebastian Vettel va pleca din pole position în Japonia. "Condiţiile sunt foarte diferite aici. Mi-a făcut plăcere experienţa, dar şi sesiunea de antrenamente, dar cred că am reuşit doar parte din ceea ce trebuie să fac. Să vedem ce se va întâmpla astăzi" a reacţionat Sebastian Vettel la finalul calificărilor. Charles Leclerc este al doilea, iar Valtteri Bottas pleacă de pe poziţia a treia. Campionul mondial, Lewis Hamilton este al patrulea, urmat de Verstappen şi Albon.


UPDATE | Taifunul Hagibis afectează desfăşurarea Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei în acest weekend, organizatorii anunţând că toate activităţile de sâmbătă au fost anulate şi calificările au fost amânate pentru duminică.

Circuitul va fi închis sâmbătă publicului şi presei. Astfel, la Suzuka vor avea loc calificările duminică, de la ora locală 10:00 (04:00, ora României), iar cursa se va desfăşura de la ora locală 14:10 (08:10, ora României).


După un MP al Rusiei în care primii 4 clasaţi în ierarhia generală au trecut în aceeaşi ordine şi linia de sosire, Marele Circ se mută în afara Europei pentru acest sfârşit de an. Din cele cinci curse rămase, două vor fi în Asia. Prima în Japonia duminică şi ultima a competiţiei, în Emiratele Arabe Unite luna viitoare.

Calificările MP al Japoniei, sâmbătă, ora 9:00, Telekom Sport 1

După succesul din Rusia, Hamilton şi-a mărit şansele să devină campion mondial, având acum un avans de 73 de puncte faţă de coechipierul său, Valteri Bottas, al doilea clasat în acest moment. Ediţia din acest an a MP al Japoniei are loc în acelaşi timp cu turneul final al Cupei Mondiale de rugby, găzduit în această perioadă de ţara soarelui răsare.

  • LIVE VIDEO | MP al Japoniei, cursa, duminică, ora 8:10, Telekom Sport 1

Organizatorii au emoţii după ce în ultimele zile au apărut îngrijorări în privinţa desfăşurării cursei. Taifunul Hagibis ar putea lovi Japonia în week-end şi afecta cursa de Formula 1 de la Suzuka. Taifunul, cu vânturi de pe ste 200 de kilometri/oră, este acum în sudul Japoniei şi, dacă previziunea meteorologilor se confirmă, va trece peste Suzuka (400 de kilometri sud-vest de Tokyo), sâmbătă, când sunt programate a treia sesiune de antrenamente libere şi calificările Marelui Premiu al Japoniei, a XVII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: formula 1japoniahamiltontitlul mondial 

viewscnt
Articole similare