Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Liverpool - Bayern Munchen 0-0, într-un meci ceva mai frumos decât o arată scorul. Calificarea se decide la Munchen

Comentarii

Liverpool şi Bayern Munchen au remizat, marţi, pe Anfield, scor 0-0, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, într-un meci transmis în direct la Telekom Sport 1.

Se anunţa spectacol în confruntarea dintre FC Liverpool şi Bayern Munchen. Şi aşa a şi fost. Însă doar în prima repriză. Ocaziile au curs una câte una în prima parte. Mohamed Salah (12), Kingsley Coman (16), Mane (33), Gnabry (36) şi Matip (40), ultimul după o fază încântătoare a lui Salah, au trecut rând pe rând pe lângă deschiderea scorului, care a rămas 0-0 nu doar până la încheierea primei reprize, ci şi până la final.

În partea a doua, doar Sadio Mane s-a mai apropiat de gol, în minutul 85, dar Manuel Neuer a avut o intervenţie excelentă. S-a terminat 0-0, iar calificarea se decide pe Allianz Arena, pe 13 martie.

VIDEO | Liverpool - Bayern 0-0

Echipele de start:

  • Liverpool: Alisson - Arnold, Matip, Fabinho, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Keita - Mane, Firmino, Salah
  • Bayern: Neuer - Kimmich, Sule, Hummels, Alaba - Thiago, Javi Martinez, James Rodriguez - Gnabry, Lewandowski, Coman

Min. 85: Ocazie Liverpool. Mane reia cu capul de la prima bară după o centrare din stânga a lui Robertson, iar Neuer scoate în corner de lângă bară.

Min. 54: Ocazie Liverpool. Salah trimite lamentabil din careu, după o fază în care mingea a mai trecut pe la Keita şi Robertson.

Min. 46: S-a reluat meciul.

Pauză pe Anfield.

Min. 45+1: Ocazie Liverpool, prin Firmino. Brazilianul reia din primă după o centrare venită din dreapta de la Alexander-Arnold, dar Neuer reuşeşte să reţină.

Min. 40: Fază încântătoare a celor de la Liverpool! Salah l-a driblat din preluare pe Kimmich, apoi l-a mai păcălit o dată pe german cu un călcâi care l-a lăsat în poziţie ideală de centrare pe Firmino. Brazilianul a trimis în faţa porţii pentru apariţia surprinzătoare a lui Matip, dar fundaşul central a reluat pe lângă poartă.

Min. 38: Continuă spectacolul pe Anfield. Keita şutează din nou în blocaj, iar mingea ajunge încă o dată la Mane. De această dată, senegalezul alege să reia din foarfecă, dar mingea trece mult peste poartă.

Min. 36: Ocazie Bayern. Serge Gnabry, cel mai activ jucător al oaspeţilor în această primă repriză, şutează bine din dreapta, la colţul lung, dar Alisson se întinde şi scoate în corner.

Min. 33: Ocazie imensă pentru Liverpool. Nabi Keita şutează în blocajul lui Sule, iar mingea ajunge la Sadio Mane, aflat la limita ofsaidului. Senegalezul a dat însă cu piciorul unei şanse uriaşe şi a reluat lamentabil din cădere, pe lângă buturile lui Neuer.

Min. 27: Cartonaş galben pentru Joshua Kimmich, care ratează meciul retur de pe Allianz Arena. Fundaşul dreapta era singurul jucător al germanilor aflat în pericol de suspendare.

Min. 24: Încă o şansă de gol, de această dată pentru Liverpool, prin Mo Salah, care reia modest cu capul, de la a doua bară, după o centrare venită din stânga de la Alexander Arnold, centrare care a depăşit întreaga apărare a germanilor.

Min. 16: Ocazie Bayern! Alisson le dă din nou emoţii propriilor fani, pasând greşit, iar germanii recuperează şi mingea ajunge la Kingsley Coman, care are o poziţie favorabilă, în stânga, dar francezul trimite în plasa laterală.

Min. 16: Se joacă pe contre. Keita îi pasează lui Mane, la 25 de metri, perpendicular pe poartă, iar senegalezul driblează în stânga şi şutează pe lângă poartă, din unghi.

Min. 13: Şansă uriaşă pentru Bayern. Acelaşi Gnabry centrează din dreapta, pentru Lewandowski, dar mingea îl loveşte în cele din urmă pe un fundaş al englezilor, Matip, apoi balonul se duce direct în Alisson.

Min. 12: Ocazie Liverpool! Primul şut pe poartă în acest meci îi aparţine lui Mohamed Salah, care a luat faţa fundaşilor germani şi a reluat spre poarta lui Neuer, dar germanul a reuşit să pareze.

Min. 10: Ocazie Bayern. Gnabry centrează din dreapta, iar goalkeeper-ul lui Liverpool, Alisson, iese şi boxează nesigur, dar un coechipier îndepărtează pericolul. Început nesigur de meci pentru portarul brazilian al "Cormoranilor", care mai avut o intervenţie stângace la câteva minute de la startul jocului.

Min. 1: A început partida de pe Anfield. Atmosferă superbă la Liverpool.


Bayern Munchen a câştigat un singur meci din ultimele şapte dueluri directe cu FC Liverpool în Cupele Europene. Iar formaţia lui Kovac pleacă şi în duelul de marţi cu şansa a doua, în faţa unui adversar care pe teren propriu face de regulă spectacol.

Cu un german pe banca tehnică, gruparea de pe locul 2 din Premier League este angrenată în acest sezon în ambele competiţii importante. În campionat, ”roşii” duc o luptă la baionetă cu Manchester City, iar în Europa au un hop dificil în 16-imi: dubla cu Bayern Munchen.

Ultima întâlnire directă dintre cele două mari echipe ale Europei a avut loc în semifinalele Cupei Campionilor din 1980/1982. Liverpool s-a impus atunci datorită golurilor marcate în deplasare. Interesant este că în acest sezon, formaţia de pe Anfield a devenit şi ”regina Europei” după ce a trecut în finală de Real Madrid, scor 1-0. O singură dată a marcat cea mai titrată echipă a Germaniei pe Anfield Road în trei meciuri disputate pe acest stadion. O adevărată fortăreaţă pentru FC Liverpool, care nu a mai pierdut de 19 meciuri consecutive pe teren propriu. Ultima dată când ”cormoranii” au fost învinşi în Europa pe Anfield Road s-a întâmplat acum 5 ani, 0-3 cu Real Madrid.

În schimb, FC Bayern a ieşit din grupa preliminară fără înfrângere şi este una dintre cele 5 formaţii din această fază a competiţiei, care nu a cunoscut gustul înfrângerii. Bavarezii au atins faza semifinalelor în Liga Campionilor în 7 din ultimele 9 sezoane. Nu mai puţin de 8 meciuri consecutive în deplasare are Bayern fără înfrângere, ultima dată înclinându-se în deplasare pe terenul lui Paris Saint Germain, scor 0-2.

Fazele fixe sunt principalul pericol pentru poarta lui Allison. Bayern a marcat nu mai puţin de 8 goluri din astfel de acţiuni, inclusiv 5 goluri în urma unor cornere. O statistică la care Bayern Munchen e lider în Europa în acest sezon.

  • LIVE VIDEO ONLINE | Liverpool - Bayern Munchen, marţi de la ora 22:00, Telekom Sport 1

Frank Ribery nu a făcut deplasarea pentru acest meci, pentru că a aflat că a devenit din nou tată. Kingsley Coman e aproape de o recuperare miraculoasă, în timp ce gazdele nu vor conta pe cel mai scump fundaş central din lume, Virgil van Dijk. Lovren este şi el incert, astfel că Jurgen Klopp va avea o misiune destul de dificilă în a alege perechea lui Joel Matip din centrul defensivei gazdelor. Probleme medicale are şi Xerdan Shaqiri, fotbalist care a acuzat recent dureri abdominale. Defensiva e o problemă şi pentru Kovac, în condiţiile în care Jerome Boateng e accidentat. Thomas Muller va fi suspendat pentru acest meci şi se alătură listei de indisponibilităţi.

  • LIVE VIDEO ONLINE | Liverpool - Bayern Munchen, marţi de la ora 22:00, Telekom Sport 1

Meciul FC Liverpool - Bayern Munchen va fi arbitrat de italianul Gianluca Rocchi, ajutat de arbitrii asistenţi, Filippo Meli şi Matteo Passeri. Al patrulea oficial va fi Paolo Valeri, în timp ce arbitrii VAR au fost desemnaţi Massimiliano Irrati şi Marco Guida.

Formaţii probabile:

FC Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Fabinho, Matip, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Keïta - Mané, Firmino, Salah

Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, Sule, Hummels, Alaba - Martinez, Thiago- Gnabry, James, Coman - Lewandowski

Afla mai multe despre: liverpool - bayern munchen 

viewscnt
Articole similare