Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liverpool - Chelsea, Supercupa Europei, analizată de pariori

Liverpool - Chelsea, Supercupa Europei, analizată de pariorigalerie foto
Comentarii

Englezii iau cu asalt Istanbulul, oraş care găzduieşte pe 14 august, de la ora 22:00, Supercupa Europei, dintre Liverpool şi Chelsea. „Cormoranii” se întorc pe malul Bosforului, acolo unde, în 2005, au câştigat Liga Campionilor revenind de la 0-3 cu AC Milan.

Englezii iau cu asalt Istanbulul, oraş care găzduieşte pe 14 august, de la ora 22:00, Supercupa Europei, dintre Liverpool şi Chelsea. „Cormoranii” se întorc pe malul Bosforului, acolo unde, în 2005, au câştigat Liga Campionilor revenind de la 0-3 cu AC Milan.

Pentru prima oară în istorie, meciul dintre câştigătoarea Ligii Campionilor şi câştigătoarea Ligii Europa va fi arbitrat de o brigadă feminină. „Central” va fi Stéphanie Frappart, ajutată la cele două tuşe de Manuela Nicolosi şi Michelle O’Neill.

Meciuri directe

Liverpool s-a impus cu 2-0 în finala cu Tottenham, iar Chelsea a câştigat lejer finala cu Arsenal, 4-1. Va fi cea de-a 183-a confruntare directă. „Cormoranii” sunt în avantaj, având 78 de victorii la activ faţă de cele 63 ale „albaştrilor”. Chelsea s-a concentrat mai bine când a întâlnit-o pe Liverpool în cupele europene, câştigând de 5 ori. Alte 4 meciuri s-au terminat le egalitate, iar actuala campioană a Europei a repurtat două succese.

Liverpool a mai câştigat Supercupa Europei în 1977, 2001 şi 2005, iar Chelsea a câştigat-o în 1998.

Pentru prima dată după 2013, în Supercupa Europei nu este implicată nicio echipă spaniolă. În acel an, trofeul a fost disputat între Chelsea şi Bayern Munchen. Nemţii au câştigat după loviturile de departajare.

Liverpool

Lotul „cormoranilor” valorează 1,07 miliarde de euro, iar Salah este cel mai scump jucător - 150 de milioane de euro (potrivit transfermarkt.com)

În prima etapă din Premier League, echipa antrenată de Jurgen Klopp a învins-o cu 4-1 pe Norwich. Portarul titular Alisson s-a accidentat în acel meci, în care Sadio Mane a fost doar rezervă. Senegalezul nu şi-a intrat încă în ritm, întorcându-se mai târziu de la Cupa Africii. Origi a profitat de această situaţie şi se pare că va rămâne în primul „unsprezece” şi pentru partida de la Istanbul.

Liverpool este o echipă eminamente ofensivă, iar în acest sezon pare a fi chiar mai puternică decât în sezonul precedent, chiar dacă nu a impresionat prin campania de mecarcato.

“Este o finală, dar este o diferenţă foarte mare între finala Ligii Campionilor şi acest meci, pentru că este un sezon nou, un adversar diferit. Cred că Chelsea s-a schimbat foarte mult, are un nou antrenor, nu mai este Eden Hazard. Trebuie să rămânem lacomi. Este foarte important, asta trebuie să facem”, a declarat Jurgen Klopp.

Echipă probabilă Liverpool: Adrian – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Fabinho, Keita – Salah, Firminho, Origi

Chelsea

Lotul albaştrilor este evaluat la 842,75 milioane de euro, cel mai bine cotat jucători fiind N’Golo Kante – 100 de milioane de euro.
Noul antrenor Frank Lampard a avut un debut de coşmar pe banca tehnică a echipei pentru care a făcut istorie ca jucător. Chelsea a pierdut umilitor pe terenul lui Manchester United (0-4) în prima etapă din Premier League.

N’Golo Kante este pregătit să joace titular, însemnând că de la mijlocul terenului dispare Kovacic. De asemenea, Willian s-a pus şi el la punct cu pregătirea fizică. Pulisic poate juca titular în locul lui Barkley, care a depus mult efort în meciul de campionat, dar nu a gândit limpede

Sunt probleme mari în defensivă, din cauza accidentării lui Rudiger şi plecării lui David Ruiz. Lampard nu are ce face şi îi va folosi ca apărători centrali tot pe Christensen şi Zouma, care au greşit foarte mult în meciul cu Man Utd.

„Cred că avem forţa să câştigăm Supercupa Europei. Desigur, va fi foarte dificil, nu am început tocmai bine acest sezon, dar putem să o batem pe Liverpool. Trebuie să fim mai atenţi în apărare”, a declarat Frank Lampard.

Echipă probabilă Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson – Kante, Jorgino – Willian, Pedro, Pulisic - Giroud 

Ce se poate paria?

Jose Mourinho nu îi dă nicio şansă lui Chelsea în meciul de pe 14 august: „Cred că sunt prea moi. Nu sunt compacţi în defensivă, sunt distanţe mari între linii. La acestea adăugăm şi lipsa de experienţă a lui Lampard. Va fi o seară distractivă la Istanbul”. Cota pentru o victorie simplă a lui Liverpool este 1.60. Un tipster de la PariuriX.com recomandă chiar selecţia „Liverpool -1 handicap asiatic”, care are cota 2.00.

Chelsea a avut mai multe ocazii de gol în meciul cu Manchester United, dar mingea nu a vrut să intre în poarta gazdelor. Se poate ca ghinionul să se spargă în confruntarea cu Liverpool. Selecţia „ambele echipe înscriu” are cota 1.68.

Pentru total goluri se poate încerca un pariu mai „îndrăzneţ”, pe selecţia „peste 3 goluri handicap asiatic”, care are cota 2.16.
Să nu uităm că se confruntă două echipe britanice, care „iubesc” cornerele. Un pariu pe selecţia „peste 9.5 cornere” are cota 1.75.

Casele de pariuri online de top oferă peste 240 de opţiuni de pariere pe Supercupa Europei.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: uefa europa leagueliverpoolchelsea 

viewscnt
Articole similare