Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură de teatru. FCSB s-ar fi oferit voluntară să continue Super Liga europeană. Informaţie neaşteptată apărută în presa din Spania

Lovitură de teatru. FCSB s-ar fi oferit voluntară să continue Super Liga europeană. Informaţie neaşteptată apărută în presa din Spania

FCSB

Comentarii

FCSB s-ar fi oferit să intre în Super Liga europeană după ce s-au retras cele mai multe echipe dintre cele care au fondat această competiţie. Acest zvon a apărut la în cadrul unui program de la radio Cadena Ser.

În urmă cu aproximativ o săptămână, 12 dintre cele mai mari cluburi din Europa au produs un adevărat cutremur după ce au anunţat că au înfiinţat Super Liga europeană. Competiţia ar fi urmat să se desfăşoare în paralel cu Champions League.

Super Liga ar fi urmat să cuprindă 20 dintre cele mai mari cluburi din Europa şi 15 dintre ele - considerate fondatoare - n-ar fi fost ameninţate vreodată cu retrogradarea.

Cele 12 cluburi fondatoare au fost AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham. Acestea aşteptau un răspuns şi de la PSG, Bayern Munchen şi Borussia Dortmund.

După multe presiuni din partea UEFA, dar şi din partea federaţiilor naţionale, Super Liga europeană s-a destrămat. În prezent, dintre echipele fondatoare, au mai rămas doar Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino, care se încăpăţânează să creadă în acest proiect.

Însă pare că cele 3 au primit cereri de la echipe din Europa de Est, care vor să se înscrie în noua competiţie. Una dintre echipele care şi-ar fi arătat interesul să joace în Super Liga europeană ar fi fost FCSB.

Până când problema palmaresului va fi lămurită definitiv, FCSB este în continuare considerată de UEFA drept echipa care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986.

S-a oferit FCSB să joace în Super Liga europeană? ”Echipe din Europa de Est s-au oferit voluntare”

Super Liga europeană ar fi trebuit să cuprindă 20 dintre cele mai mari cluburi din Spania, Italia, Anglia, Germania şi Franţa. Scopul acestora era să genereze venituri mult mai mari decât cele asigurate de UEFA pentru participarea în cupele europene.

Imediat după anunţarea înfiinţării Super Ligii europene, presa din străinătate a scris, printre altele, cum echipe precum Steaua, Steaua Roşie Belgrad sau Ajax - care au câştigat Cupa Campionilor sau Liga Campionilor - au fost ignorate. În schimb, în noua competiţie urmau să intre cluburi care nu au niciun trofeu Champions League în vitrină, precum Arsenal sau Manchester City.

Totuşi, Florentino Perez - preşedintele Super Ligii europene - ar fi avut parte de o surpriză. În cadrul unei emisiuni de la radio Cadena Ser a apărut un zvon despre mai multe echipe din Europa de Est care s-au oferit să joace în Super Liga europeană. Propunerea acestora a venit după ce au mai rămas înscrise în competiţie doar 3 dintre echipele fondatoare: Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus.

”Echipe din Estul Europei s-au oferit voluntare să completeze lista celor 15 cluburi fondatoare”, a fost informaţia lansată de la Cadena Ser, citată de bernabeudigital.com. Cei de la Bernabeu Digital susţin că FCSB şi Steaua Roşie Belgrad ar fi fost două dintre aceste cluburi.

”În acest caz, Steaua Bucureşti ar fi unul dintre cluburi care s-ar fi oferit să intre în Super Ligă, întrucât în vitrina lor există Cupa Campionilor Europeni, din 1986, când a învins pe FC Barcelona la Sevilla. Un alt campion al Europei este Steaua Roşie Belgrad. În plus, echipe precum Feyenoord, Ajax sau PSV ştiu, de asemenea, cum este să câştigi trofee europene.

La această listă s-ar putea adăuga un gigant al fotbalului turc, fie Galatasaray, fie Fenerbahce”, notează cei de la Bernabeu Digital.

Gigi Becali susţine că a fost invitată într-o Super Ligă ce ar fi urmat să fie lansată în urmă cu 15 ani

Imediat după ce a fost anunţată înfiinţarea Super Ligii, Gigi Becali a dezvăluit că şi FCSB a fost iniţial parte din acest proiect. Omul de afaceri din Pipera spune că discuţia despre Super Liga europeană nu este nouă şi, în urmă cu 15 ani, i s-a propus ca FCSB să participe în această competiţie:

”Se va numi Super League, aşa era vorba atunci, când ne-au contactat şi pe noi, că atunci era vorba să facă o superligă cu toate echipele care au câştigat o dată Cupa Campionilor şi ne-au invitat şi pe noi atunci, în urmă cu 15 ani, cam aşa.. Dar acum nu ne-au mai chemat”, a dezvăluit Gigi Becali.

Afla mai multe despre: florentino perez 

viewscnt
Articole similare