Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură dură pentru Gigi Becali. Procurorii au blocat vânzarea de 13 milioane de euro pentru care patronul FCSB a negociat: ”Am semnat şi contractul”

Lovitură dură pentru Gigi Becali. Procurorii au blocat vânzarea de 13 milioane de euro pentru care patronul FCSB a negociat: ”Am semnat şi contractul”

FCSB

Comentarii

Gigi Becali spune nu poate încheia o afacere de 13 milioane de euro, deoarece este anchetat într-un dosar pentru spălare de bani. Patornul FCSB susţine că are o ofertă de 13 milioane de euro pentru Uzina Mecanică Drăgăşani, dar problemele cu legea blochează tranzacţia.

Problemele cu legea pe care le are Gigi Becali îi blochează acestuia o afacere de 13 milioane de euro. Patronul FCSB are o ofertă pentru Uzina Mecanică Drăgăşani, care a intrat în 2013 în insolvenţă, dar nu o poate vine din cauza unui dosar în care este acuzat de spălare de bani.

Gigi Becali nu poate face o vânzare de 13 milioane de euro, din cauza problemelor cu legea

În 2004, Gigi Becali şi-a extins afacerile şi a cumpărat Uzina Mecanică Drăgăşani, unde se fabrica şi armament. Patronul FCSB a plătit atunci 13,9 milioane de lei, adică în jur de 2,87 milioane de euro - la cursul actual. Însă Uzina Mecanică Drăgăşani a avut în continuare probleme financiare, la fel ca celelalte afaceri încercate de Gigi Becali, cu excepţia echipei de fotbl.

În 2013, Uzina Drăgăşani a intrat în insolvenţă. Acum, Gigi Becali spune că are o ofertă de 13 milioane de euro pentru ea, dar nu o poate vinde. Motivul? Patronul FCSB este cercetat într-un dosar pentru spălare de bani şi nu poate face această vânzare până când procesul nu va ajunge la final.

Într-un interviu pentru România TV, Gigi Becali îl acuză pe procurorul Radu Ionescu pentru coşmarul prin care trece din cauza acestui dosar:

”Uite, că mă ţin de un an de zile cu procesul de spălare de bani... Am semnat un contract de 13 milioane de euro pentru fabrica de armament de la Drăgăşani. Pentru că sunt suspect de spălare de bani nu pot să iau bani! Am un precontract de vânzare. Trebuie să obţin reabilitarea şi autorizaţia ca să iau banii! Şi nu pot din cauza lui Radu Ionescu.

Eu, în răutatea mea, am vrut să-i fac plângere penală, dar duhovnicul a spus că creştinii nu fac asta şi să spun baza în Hristos. Când aveam sechestru pe avere, m-am rugat şi Sfântul Mina mi l-a ridicat. I-am dat mesaj procurorului şi i-am zis: 'Fă plângere penală pentru Sfântul Mina pentru favorizarea infractorului'”
, a declarat Gigi Becali pentru România TV.

Dosarul care îl împiedică pe Gigi Becali să facă vânzarea de 13 milioane de euro

La începutul lui 2020, procurorii DNA au deschis o anchetă care îi viza pe Gigi Becali şi pe Vasile Geambazi, nepotul acestuia, într-un dosar pentru spălare de bani. Patronul FCSB este acuzat că a vândut către Vasile Geambazi un teren de 21 de hectare, aflat în localitatea Voluntari, pentru care a primit un milion de euro.

Ulterior, Vasile Geambazi a cerut de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor despăgubiri pentru acel teren în valoare de 297.630.000 (aproximativ 62 de milioane de euro), pe care le-a obţinut printr-o decizie definitivă dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii îl acuză şi pe Nuţiu Emil, evaluator, că a supraevaluat fraudulos valoarea terenului cu nu mai puţin de 184 de milioane de lei.

Într-un final, Gigi Becali ar fi beneficiat de toţi aceşti bani şi nepotul său ar fi fost dor un interpus. Procurorii acuză că Gigi Becali ar fi spălat bani inclusiv prin clubul de fotbal pe care îl deţine, FCSB.
 

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare