Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitura pe care n-a anticipat-o nimeni! Mourinho e la un pas de un club URIAŞ. Spaniolii au aflat cu cine negociază de fapt portughezul

Lovitura pe care n-a anticipat-o nimeni! Mourinho e la un pas de un club URIAŞ. Spaniolii au aflat cu cine negociază de fapt portughezulgalerie foto
Comentarii

Jose Mourinho este numele cel mai căutat pe piaţa antrenorilor. Tehnicianul portughez s-a despărţit de Manchester United în decembrie, iar de atunci numele său este vehiculat pe banca tehnică a multor echipe importante din Europa.

Inter Milano, Paris Saint Germain, Real Madrid, Olympique Lyon, AS Monaco şi mai nou Juventus Torino au fost formaţiile de care a fost legat în ultima vreme numele lui Jose Mourinho.

Presa spaniolă a aflat însă care este cea mai probabilă destinaţie a tehnicianului portughez, dublu câştigător al UEFA Champions League cu Inter Milano şi FC Porto. Don Balon anunţă discuţiile dintre Jose Mourinho şi Bayern Munchen: ”Planurile lui Mourinho sunt clare şi aşteaptă deja următoarea provocare. Germanii de la Bayern Munchen sunt în avantaj pentru că îl doresc pe Mourinho, omul cel mai potrivit pentru noul proiect de restructurare al echipei” susţine sursa citată. ”Bavarezii vor să reconstruiască şi consideră că Mourinho este omul potrivit pentru asta. Cel mai probabil ei vor accelera discuţiile în perioada următoare pentru ca Mourinho să devină înlocuitorul lui Niko Kovac care a transformat Bayern într-o echipă decentă, şi cam atât. Doar individualităţile au făcut ca Bayern să redevină campioană în acest sezon” mai scriu cei de la Don Balon.

25 de trofee şi o carieră impresionantă în spate

Jose Mourinho a început să antreneze în anii 2000, când a preluat-o pe Benfica. În cariera sa a câştigat 25 de trofee, fiind campion în Spania, Italia şi Anglia, cu Real Madrid, Inter Milano şi Chelsea: "Asta îmi aminteşte că încă sunt acolo, cu 25 de trofee. Dacă rămâneam la Porto şi la Inter, după ce am câştigat Liga Campionilor, aş fi jucat Supercupa Europei, Supercupa naţională, Campionatul Mondial al Cluburilor şi aş fi avut 31. Poate că nu ţine de cifre", a declarat Jose Mourinho, citat de Marca.

La ultima sa experienţă la United a cucerit trei trofee, iar în 4 rânduri a fost desemnat cel mai bun antrenor din lume. ESPN l-a declarat în 2013 al 9-lea cel mai bun antrenor din toate timpurile. După ce a plecat de la United, Mourinho a declarat că locul 2 obţinut cu ”diavolii” este cea mai importantă realizare a carierei sale. La scurt timp distanţă, deşi multă lume a zâmbit la declaraţia lui Mourinho, legendarul Gary Neville declara: ”Jose Mourinho ne-a explicat nu demult că cea mai mare realizare a carierei sale a fost locul doi obţinut cu Manchester United. Cu toţii am râs de el, credeam că glumeşte, că o face pe interesantul. Sau că este doar unul dintre jocurile sale psihologice. S-ar putea insă ca Mourinho să aibă dreptate, pentru că ceea ce vedem azi, e înspăimântor” a mărturisit, vizibil îngrijorat, Neville.

Deşi mulţi se îndoiesc de nivelul lui Mourinho în ultima vreme, portughezul a câştigat în 2015 ultimul său trofeu important (titlul în Anglia). La Madrid a reuşit performanţa de a cuceri titlul cel mai spectaculos din istoria fotbalului spaniol, cu 100 de puncte şi cele mai multe goluri marcate din toate timpurile în La Liga.

Recordurile lui Mourinho din Cartea Recordurilor:

  • - Cel mai tânăr antrenor care a atins 100 de meciuri în Champions League (49 de ani şi 12 zile)
  • - Cele mai multe meciuri fără înfrângere în Premier League (77)
  • - Cea mai lungă serie fără înfrângere pe teren propriu din istorie (9 ani fără să piardă)

Afla mai multe despre: jose mourinhobayern munchen 

viewscnt
Articole similare