Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură uriaşă pregătită de FCSB. Becali se luptă cu granzii Europei pentru "afacerea vieţii": "În toată istoria n-a mai existat aşa ceva"

Lovitură uriaşă pregătită de FCSB. Becali se luptă cu granzii Europei pentru "afacerea vieţii": "În toată istoria n-a mai existat aşa ceva"galerie foto

FCSB

Comentarii

Cum ultimul titlu câştigat de FCSB a fost în 2015, Gigi Becali a schimbat strategia clubului, iar în ultimele sezoane a căutat să investească foarte mult în tineri. A creat o academie de fotbal la Berceni şi a început cumpere cei mai buni fotbalişti din ţară pentru a-i creşte.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Gabriel Plumbuitu. Om de bază în naţionala U15 a României, fundaşul central este legitimat la Daco-Getica şi i-a fost propus de Dumitru Dragomir lui Gigi Becali, la finalul anului trecut: "E afacerea vieţii".

Deşi poate părea surprinzător, Gabriel Plumbuitu n-a ajuns la FCSB, deşi presa din România a anunţat marele transfer pentru puştiul crescut la gruparea din Colentina. În acest moment, fundaşul a făcut pasul următor şi a fost convocat în cantonamentul din Cipru al reprezentativei U16 a României. În plus, Plumbuitu se antrenează deja alături de echipa mare de la Daco-Getica, iar antrenorul Marius Baciu le-a atras atenţia oficialilor lui Lille asupra calităţilor jucătorului.

"Nici nu se pune problema să plece acum. Este adevărat că cei de la FCSB s-au interesat de el şi au vrut să-l transfere, dar, în acelaşi timp, n-au vrut să dea niciun ban în schimbul jucătorului, aşa că totul a picat. Plumbuitu va mai rămâne la Daco-Getica cel puţin un an. Este campion cu Daco-Getica la U15, de ce să plece? Dacă e să ajungă fotbalist, ajunge şi de la FCSB, şi de la Daco-Getica.

Au fost deja mulţi scouteri să-l urmărească, au fost încântaţi de calităţile lui şi, cel mai probabil, va pleca în străinătate. Când va împlini 16 ani, va merge într-un stagiu de pregătire la mai multe cluburi din Europa. Inter, Le Havre, Lille şi Lyon şi-au manifestat deja interesul pentru jucător" , a declarat Cristian Cîmpeanu, antrenorul grupei U15 de la Daco-Getica, pentru telekomsport.ro.

"În toată istoria fotbalului românesc n-a mai existat un asemenea jucător"

Totul a pornit de la declaraţiile lui Dumitru Dragomir. Nepotul fostulului preşedinte de la LPF este coleg cu Gabriel Plumbuitu la Daco-Getica, iar Dragomir a vorbit în premieră la Telekom, în toamna anului trecut, despre interesul lui Becali pentru tânărul jucător: ”În toată istoria fotbalului românesc n-a mai existat aşa ceva la vârsta lui. Îl cheamă Plumbuitu, e coleg cu nepotul meu la echipă. Are o viteză fantastică, n-am mai văzut niciodată, fuge mai tare decât Bolt ăla, dar ştie şi cu mingea.

A venit un francez, invitat de FRF, şi le-a făcut testul pe care juniorii din Franţa sunt obligaţi să-l dea pentru a fi convocaţi la naţională. Şi-a făcut ăla cruce când a văzut. A ieşit pe primul loc, cu nişte cifre senzaţionale.

Sunt câteva echipe din străinătate care i-au făcut deja ofertă, îl vrea şi FCSB, dar nu vrea să plece. La vârsta asta, nici eu n-aş pleca, are nişte condiţii excelente la Daco-Getica. Ascultaţi-mă ce vă spun, ăsta ajunge fotbalist mare de tot pentru că e şi cuminte”.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbplumbuitusteaua 

viewscnt
Articole similare