Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LPF cere opinia cluburilor din Liga 1 pentru depăşirea crizei de COVID-19. "Vom lansa o dezbatere. Nu vom reuşi decât împreună"

LPF cere opinia cluburilor din Liga 1 pentru depăşirea crizei de COVID-19. "Vom lansa o dezbatere. Nu vom reuşi decât împreună"

Fotbal

Comentarii

Liga Profesionistă de Fotbal a luat cunoştinţă de recentele cazuri de infectare cu COVID - 19 apărute la nivelul Ligii a 2-a (la echipa Petrolul Ploieşti), precum şi la cel al corpului de arbitri (domnul Iulian Călin) şi ţine să precizeze că se impune, la modul cel mai urgent, o reanalizare a tuturor măsurilor de protecţie şi siguranţă în ceea ce priveste fotbalul profesionist din România.

Liga Profesionistă de Fotbal este de părere că este imperativ necesară o definire a unei proceduri standard, de comun acord cu autorităţile guvernamentale, aplicabilă în cazul depistări cu COVID-19, la nivelul fotbalului din România. Pentru realizarea acestei proceduri, LPF solicită o dezbatere alături de toate cele 14 cluburi membre ale Ligii 1.

"LPF va lansa o dezbatere împreună cu cele 14 cluburi membre, precum şi cu specialişti din domeniul medical, urmând ca toate concluziile dezbaterii să fie prezentate autorităţilor. Încă o dată, Liga Profesionistă de Fotbal face apel la RESPONSABILITATEA cluburilor, a jucătorilor, a antrenorilor, a intreg staffului auxiliar, de asemenea la întreg lotul de arbitri, pentru a respecta în fiecare moment legislaţia aplicabilă şi generată de apariţia pandemiei cu COVID-19, precum şi Protocolul medical al Federaţiei Române de Fotbal.

Este nevoie, în aceste zile, cu siguranţă mai mult decât oricând, de unitate între noi toţi, cei implicaţi în fotbalul românesc, pentru că doar în astfel de condiţii putem reuşi în demersul nostru comun, acela de a duce la bun sfârşit actualul sezon şi, evident, de a-l începe şi continua cu succes pe următorul.

Am credinţa că vom reuşi, cu atât mai mult cu cât timpurile şi situaţiile nou apărute generează, iată, atâtea dificultăţi. Ne gândim însă în permanenţa la oameni, la uriaşa masă de suporteri ai fotbalului nostru, nu în ultimul rând, ba dimpotrivă, la fotbalişti şi la sănătatea lor. A lor şi a noastră, a tuturor! Într-adevăr, cred că nu vom reuşi decât împreună!", se arată în comunicatul celor Ligii Profesioniste de Fotbal, semnat de Secretarul General Justin Ştefan.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare