Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"M-am simţit ca pe scenă". Una dintre cele mai frumoase voleibaliste din România a fost premiată la final de an: "Modelling fac doar când mai am timp"

"M-am simţit ca pe scenă". Una dintre cele mai frumoase voleibaliste din România a fost premiată la final de an: "Modelling fac doar când mai am timp"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Ioana Hododi a format, alături de Ioana Miu, echipa anului în voleiul pe plajă din ţară.

De pe scena de modelling, pe cea a Galei Voleiului Românesc 

Unul dintre cei mai buni ani ai voleiului românesc a fost încheiat cu o seară de gală, în care Federaţia Română de Volei i-a premiat atât pe cei care au scris istorie în 2023, dar şi pe câţiva dintre cei care au scris pagini de aur în trecutul acestui sport. Cu toţii au depănat amintiri, au retrăit emoţiile momentelor de vârf ale acestui sezon, dar au făcut şi planuri pentru anul următor, unul decisiv pentru revenirea României la un Campionat Mondial. 

Pentru prima dată, la Gala Voleiului Românesc s-a premiat şi excelenţa în voleiul pe plajă. Alegerea celei mai bune echipe feminine nu a fost o surpriză, Ioana Miu şi Ioana Hododi dominând acest sezon. Aranjate şi elegante, ele au fost atracţia serii. Având şi câţiva ani de experienţă în modelling, Ioana Hododi s-a simţit ca pe scenă. 

„M-am simţit ca pe scenă, foarte bine. Nu am avut emoţii deoarece nu a trebuit să vorbesc. Modellingul îl fac doar când mai am timp, la câte o prezentare, un shooting, depinde”, a spus Ioana Hododi, componentă a celei mai bune echipe feminine de volei pe plajă a anului 2023, pentru Sportsnet.ro

Partenera sa, Ioana Miu, a recunoscut că s-a machiat la un salon profesionist pentru această Gală. Ea are Sărbători pline de emoţii, pentru că în această lună va afla dacă a fost admisă la celebra Universitate Stanford, din California. 

„Din păcate, nu sunt capabilă să mă machiez atât de profesionist, dar pentru evenimente de acest gen trebuie să apelăm la profesionişti, aşa că m-am machiat la un salon. Am aplicat la early decision la o singură facultate, la Stanford, şi răspunsul urmează să vină acum, în decembrie. În cazul în care răspunsul e unul negativ – să sperăm că nu e cazul- voi putea aplica din nou în ianuarie” – Ioana Miu, componentă a celei mai bune echipe feminine de volei pe plajă a anului 2023. 

Indiferent de răspuns, Ioana Miu va participa în această iarnă la competiţiile de volei pe zăpadă. În trecut a jucat şi la minus 14 grade Celsius! 

„E mai greu să dai zăpada, decât să aranjezi nisipul, mult mai greu. La minus 14 grade am jucat. A fost foarte nasol, dar la un moment dat te obişnuieşti cu temperatura pentru că obişnuiam să ne încălzim foarte bine înainte de meci şi nu mai simţeam frigul” – Ioana Miu, componentă a celei mai bune echipe feminine de volei pe plajă a anului 2023. 

Cel mai bun voleibalist roman face senzaţie în Belgia 

Alexandru Raţă a fost desemnat voleibalistul anului 2023 pentru prima data în carieră. El a venit special din Belgia, unde e cel mai bun marcator al campionatului şi spune că e o experienţă cu totul nouă faţă de cea din România, unde a cucerit trei titluri de campion cu Arcada Galaţi.  

„Este greu, acum sunt într-o altă ipostază acolo, cea de titular, de om de făcut diferenţa pot spune şi se aşteaptă lucruri de la mine, chit că nu e cel mai mare club. E puţin diferit. E mai echilibrat. Sunt echipe foarte organizate” – Alexandru Raţă, cel mai bun voleibalist român al anului 2023.  

Originar din Suceava, el şi-a amintit începuturile în volei, unde a mers împreună cu câţiva prieteni. Recunoaşte că gândurile îi erau atunci la fotbal.  

„Domn profesor Tudor Orăşanu de la Suceava a venit în clasă şi ne-a prezentat propunerea lui de a participa la antrenamente de iniţiere. Eu fiind copil mă gândeam la cu totul altceva, la fotbal, la altele. Nişte prieteni de-ai mei s-au dus şi am zis să mă duc şi eu. M-am descurcat destul de OK şi au văzut ceva în mine. O să îi fiu mereu recunoscător pentru tot” – Alexandru Raţă, cel mai bun voleibalist român al anului 2023. 

Chiar dacă se află la prima experienţă peste hotare, Alex va face Crăciunul în România, alături de familie. Îşi aminteşte cu drag de copilărie, când mergea la colindat cu prietenii.  

”Mă duceam cu prietenii la colindat, dar nu de fiecare dată. Depinde cum ne organizam noi la momentul respectiv, eram mai spontani aşa. O să petrec Crăciunul cu familia în România o şi o să stau alături de cei dragi” – Alexandru Raţă, cel mai bun voleibalist român al anului 2023. 

Star acum în Belgia, Raţă recunoaşte că visează să joace în Italia sau în Polonia, campionatele pe care le consideră cele mai puternice din Europa.  

„În două campionate aş vrea, în Polonia şi în Italia, pentru că după părerea mea oscilează foarte mult, într-un an mi se pare că campionatul Poloniei e mai puternic, câteodată cel al Italiei. În astea două ar fi super pentru mine dacă aş ajunge. Colegii mei Adi Aciobăniţei şi Dani Chiţigoi, au ajuns în Polonia deja. Îi urmăresc, suntem prieteni şi vorbesc cu ei. Campionatul e foarte puternic şi trebuie să dai 100% în fiecare meci, ceea ce poate numai să îţi aducă plusuri şi să devii un jucător mai bun” – Alexandru Raţă, cel mai bun voleibalist român al anului 2023. 

După cum a explicat Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei, „explozia” lui Alex Raţă în voleiul românesc era aşteptată de toţi specialiştii. 

„Ne aşteptam de când l-am văzut în campionat la Galaţi. Lumea îl aştepta. S-au dat exemple de la Dej, când făcea diferenţa la momentul respectiv, era un copil la 19 ani. Deci toată lumea aştepta o explozie. Ne bucurăm şi îi dorim din ce în ce mai mult acestui copil, care e un copil deosebit. Şi cuminte şi ca sportiv cu calităţi extraordinare şi cu o dorinţă fantastică de a fi mai bun şi de a domina cumva fileul la înălţime” – Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei. 

România va organiza în iulie, la Blaj, Campionatul European feminin Under 18 

În cadrul Galei Voleiului Românesc, preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru, a făcut un anunţ foarte mare pentru acest sport: România va fi, în iulie 2024, una din cele două gazde ale turneului final al Campionatului European feminin Under 18! Acesta va avea loc la Blaj, inclusiv finalele fiind programate în ţara noastră. 

„Când Cipru a anunţat că nu mai poate organiza turneul final, am fost întrebaţi dacă dorim să găzduim această competiţie europeană, în care România va organiza până la finală! Am discutat cu ANS, cu Consiliul Director şi cu sponsorii din jurul nostru şi aşa s-a născut acest răspuns pozitiv. În urma lui şi CEV ne-a făcut o prezentare frumoasă, că într-adevăr în România se întâmplă lucruri deosebite şi că managementul FRV e orientat cumva înspre dezvoltarea valorilor sportive. Am prins această oportunitate şi în 2021, 2023, 2024, în mandatul nostru, în România s-au organizat trei competiţii europene” – Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei. 

Cele mai importante premii acordate în cadrul Galei Voleiului Românesc 

  • Voleibalistul anului 2023 – Alexandru Raţă (Tectum Achel, Belgia) 
  • Voleibalista anului 2023 – Adelina Budăi-Ungureanu (Pallavolo Pinerolo, Italia) 
  • Antrenorul anului 2023 – Sergiu Stancu, selecţioner România şi antrenorul Arcadei Galaţi 
  • Performanţa anului 2023 – Gheorghe Creţu, selecţioner Slovenia, medaliat cu bronz la Campionatul European 
  • Cea mai valoroasă echipă feminină la volei pe plajă – Ioana Miu/ Ioana Hododi 
  • Cea mai valoroasă echipă masculină la volei pe plajă – Bogdan Bratosin/ Valentin Hupoiu 
  • Antrenorul anului la volei pe plajă – Răzvan Ifrim 
  • Cel mai bun club de junioare în 2023 – Dinamo Bucureşti 
  • Cel mai bun club de juniori în 2023 – CTF Mihai I Bucureşti 
  • Cel mai bun antrenor de junioare – Adrian Radu (Dinamo) 
  • Cel mai bun antrenor de juniori – Victor Lazăr (LAPI Dej) 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ioana hododivolei pe plajagala volei 

viewscnt
Articole similare