Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„M-au vrut Barcelona şi PSG... A fost atât de dificil”. De Ligt a dezvăluit motivul pentru care a ales să joace la Juventus

„M-au vrut Barcelona şi PSG... A fost atât de dificil”. De Ligt a dezvăluit motivul pentru care a ales să joace la Juventus

Juventus

Comentarii

Matthijs de Ligt (20 de ani) a fost unul dintre fotbaliştii de bază ai echipei lui Ajax care a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor din sezonul trecut. Prestaţiile sale l-au adus în atenţia unor cluburi uriaşe din Europa, iar în vara lui 2019 s-a concretizat şi transferul. Fundaşul central a ajuns la Juventus în schimbul a 85,5 milioane de euro.

„Bătrâna Doamnă” nu a fost însă singurul club mare care l-a dorit pe de Ligt. La fel de bine, olandezul putea juca acum la Barcelona sau la Paris Saint-Germain.

„Vara trecută am avut oferte de la Juventus, PSG şi Barcelona. Am studiat toate ofertele, iar la final am decis că am mai multe şanse să progresez la Juve. Au un stil aparte. Eram convins că aici mă voi transforma într-un fotbalist mult mai complet”, a declarat Matthijs de Ligt pentru calciomercato.com.

De Ligt a evoluat în 26 de meciuri în toate competiţiile sezonul acesta pentru Juventus, dar primele sale evoluţii în tricoul campioanei Italiei au fost mai puţin apreciate.

„Sunt mulţi oameni care te urmăresc şi care se aşteaptă să faci aceleaşi lucruri pe care le făceai şi la Ajax. Eu cred că mi-am îmbunătăţit fiecare aspect al jocului începând cu luna noiembrie. Sunt foarte fericit că progresez, iar clubul are încredere în mine. Bonucci şi Chiellini sunt doi fotbalişti care au câştigat totul în ultimii nouă ani şi care ştiu ce fac pe teren.

Prin urmare, e imposibil să crezi că vei fi titular de drept. Acesta este şi lucrul care mi s-a spus:  'Eşti un jucător extraordinar, dar trebuie să înveţi de la cei doi. Avem nevoie de tine sezonul acesta pentru că ne trebuie un lot numeros '.

La un moment dat eram rezervă de o bună bucată de timp şi am mers să vorbesc cu antrenorul(n.r. Maurizio Sarri). Mai mult, veneam şi după o accidentare la umăr, aveam dureri în zona inghinală, lucuri care mi-au afectat antrenamentele.

Atunci, antrenorul mi-a spus:  'Stai fără griji. Vom avea nevoie mai târziu de tine, atunci când trebuie să fii la capacitate maximă, deci fii calm '. Noi olandezii nu suntem însă aşa. Dacă nu jucăm începem să ne punem întrebări:  'ce se întâmplă? '. A fost destul de dificil...”, a completat olandezul interviul dat aceleiaşi surse. 

  • 75 de milioane de euro este cota de transfer a lui Matthijs de Ligt pe site-ul transfermarkt.com
  • fundaşul olandez mai are contract cu Juventus până în varal ui 2024

Afla mai multe despre: de ligtjuventusbarcelona psg 

viewscnt
Articole similare