Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mai bine liber de contract, decât în Liga 1. Un fotbalist cu meciuri în Ligue 1 a refuzat transferul în România. "Am simţit că nu este pentru mine"

Mai bine liber de contract, decât în Liga 1. Un fotbalist cu meciuri în Ligue 1 a refuzat transferul în România. "Am simţit că nu este pentru mine"

Fotbal

Comentarii

Mijlocaşul francez Loic Puyo (31 de ani) povesteşte în presa din ţara sa natală cât de greu este pentru un fotbalist să-şi găsească un angajament serios. Printre episoadele sale ghinioniste, se regăseşte şi o ofertă din România, refuzată de acesta.

Loic Puyo este un fotbalist francez ce şi-a făcut junioratul la Orleans, apoi la Auxerre. În 2006, pe vremea când avea doar 18 ani, iar Auxerre era în prima ligă franceză, Puyo era cooptat des în anturajul primei echipe. Următorii cinci ani i-a petrecut la echipa secundă a clubului Auxerre, unde a adunat aproximativ 70 de meciuri.

În 2011, a semnat cu Amiens, în Ligue 2, unde a bifat 24 de meciuri, dar echipa a retrogradat în Championnat National (liga a treia). În 2013 s-a transferat la US Orleans, pe care a ajutat-o să promozeze din liga a treia în liga a doua, iar în 2015 a prins transferul carierei, la Nancy.

După un sezon în liga secundă cu Nancy, echipa promovează în Ligue 1, iar Puyo este titular de drept în echipă, în sezonul 2016/2017, când reuşeşte să marcheze două goluri, în cele 22 de partide. Se transferă apoi la Angers, tot în Ligue 1, unde nu mai este titular. Ultimul sezon şi l-a petrecut la Red Star, în liga a treia dn Franţa, iar acum îşi caută cu disperare un club la care să activeze, chiar dacă perioada de transfeuri s-a încheiat.

"Această fereastră de transferuri a fost marcată de poveşti incredibile, alegeri făcute în regim de urgenţă, din cauza acestui nenorocit de COVID. Am fost în probe la Sporting Kansas City, chiar mi-am refăcut paşaportul pentru asta. Încă aştept să fiu chemat înapoi. Am contactat cluburi şi colegi care îmi sunt dragi şi pe care cred că îi pot ajuta. Dar m-am lovit de refuzuri sau şi mai rău, niciun răspuns. Am refuzat o ofertă din România pentru că am simţit că nu este pentru mine, am aşteptat oferte din Cipru, dar nu s-a ivit nimic. De asemenea, un club din liga a treia franceză m-a contactat, mi-a expus planul, iar după cinci zile aflu că a adus doi jucători împrumut pe postul meu. În 2020, a fi fotbalist profesionist la 30 de ani şi la sfârşit de contract, este adesea o durere", a declarat Loic Puyo, pentru sofoot.com.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare