Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mamadou Sakho nu se joacă. Francezul cere despăgubiri uriaşe de la WADA, după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping

Mamadou Sakho nu se joacă. Francezul cere despăgubiri uriaşe de la WADA, după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping
Comentarii

Mamadou Sakho, suspendat în 2016 de Liverpool şi de UEFA pentru un control antidoping pozitiv, care, apoi, s-a dovedit a fi greşit, solicită Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) despăgubiri de 14,5 milioane de euro.

Potrivit The Guardian, jucătorul de 29 de ani, care evoluează în prezent la Crystal Palace, a lansat proceduri contra WADA, apreciind că eroarea privind controlul său antidoping a grăbit plecarea sa de la Liverpool.

Fundaşul central francez susţine că 14, 5 milioane de euro reprezintă suma pe care ar fi câştigat-o dacă rămânea la Liverpool.

În 28 aprilie 2016, UEFA anunţase că internaţionalul francez al echipei Liverpool, Mamadou Sakho, a fost depistat pozitiv la meciul din data de 17 martie cu Manchester United, din Liga Europa, şi a fost suspendat provizoriu pentru 30 de zile, în aşteptarea unei decizii a Corpului de Control, Etică şi Disciplină al forului continental. În eşantioanele prelevate de la Sakho s-au descoperit urme ale unei substanţe care arde grăsimile.

În 2011, colegul lui Sakho la Liverpool, Kolo Toure, care juca atunci la Manchester City, a fost suspendat şase luni pentru dopaj, după ce a folosit pastilele de slăbit ale soţiei sale.

FC Liverpool informase că Mamadou Sakho face obiectul unei investigaţii a UEFA pentru o posibilă încălcare a regulamentului antidoping. Liverpool a menţionat atunci că Sakho nu a fost suspendat, dar clubul şi fotbalistul s-au înţeles ca acesta din urmă să nu joace pe perioada investigaţiei.

Afla mai multe despre: sakholiverpoolwada 

viewscnt
Articole similare