Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Management model! Surpriza Ligii 1, Sepsi Sf. Gheorghe şi-a construit o formaţie redutabilă, fără să investească în transferuri

Management model! Surpriza Ligii 1, Sepsi Sf. Gheorghe şi-a construit o formaţie redutabilă, fără să investească în transferuri

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Sepsi Sf. Gheorghe este surpriza acestui debut de sezon în Liga 1. Formaţia lui Neagoe ocupă locul 3 în clasament după 8 etape şi a primit doar patru goluri. Pe teren propriu, Sepsi a spulberat tot, câştigând trei meciuri din trei, fără să primească vreun gol.

Eugen Neagoe (51 de ani) are fără doar şi poate principalul merit pentru ascensiunea aproape incredibilă a formaţiei ardelene, dar managementul celor de la Sepsi pare extraordinar.

Gruparea din Sfântu Gheorghe nu a investit bani în transferuri de la promovarea în Liga 1, dar  a reuşit să aducă o serie de jucători liberi de contract, gratis, cu care acum a ajuns pe podiumul primei divizii.

În sezonul trecut, Sepsi i-a transferat pe Ibrahima Tandia şi Marko Simonovski fără bani. Francezul jucase ultima dată la Tours, în liga secundă franceză, în timp ce macedoneanul evoluase pentru Lahti. Au fost două dintre transferurile cu cap făcute de ardeleni. Tot la FC Lahti a jucat ultima dată şi fundaşul central Igor Jovanovic.

Nici Ousmane Viera nu a costat-o pe Sepsi bani, în timp ce Drăghici a venit sub formă de împrumut de la U Craiova, la fel şi francezul Bryan Nouvier sau tânărul Gabriel Dodoi de la CFR Cluj. Sepsi l-a adus gratis şi pe internaţionalul de tineret Florin Ştefan, titular în naţionala Under 21 a României în partida cu Bosnia de la Ovidiu, iar Gabriel şi Stefan Velev foşti jucători la Gil Vicente, respectiv Slavia Sofia au fost de asemenea aduşi în calitate de jucători liberi de contract.

Gabriel Vasvari, Relu Stoian şi Joseph Mensah sunt alţi trei fotbalişti care n-au costat-o bani pe Sepsi, în timp ce maghiarul Daniel Prosser, fotbalist polivalent cu 9 selecţii în naţionala de tineret a Ungariei sub 21 de ani a fost împrumutat de la Academia Puskas.

În total, 14 jucători dintr-un lot nu foarte numeros, marea lor majoritate titulari, nu au costat-o pe Sepsi Sf. Gheroghe vreun ban. Deasupra ardelenilor în clasament se află Astra Giurgiu, care a plătit în această vară 1.4 milioane de euro pentru Denis Alibec şi FCSB, cel mai bogat club din Liga 1.

Afla mai multe despre: sepsi sf. gheorgheeugen neagoeliga 1 

viewscnt
Articole similare