Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Manchester City, cifră de afaceri record în sezonul 2017/2018

Manchester City, cifră de afaceri record în sezonul 2017/2018

Manchester City

Comentarii

Gruparea Manchester City a realizat o cifră de afaceri record de 500,5 milioane de lire sterline (561,9 milioane de euro) în sezonul trecut.

Clubul deţinut de şeicul Mansour bin Zayed al-Nahyan a realizat un beneficiu de 10, 4 milioane de lire sterline (11,7 milioane de euro), fiind pe profit pentru al patrulea sezon consecutiv.

Înainte de a fi achiziţionat de şeicul Mansour, cifra de afaceri a clubului nu era decât de 87 de milioane de lire sterline, la încheierea sezonului 2007-2008. În primii şase ani ce au urmat de la cumpărare, clubul a înregistrat pierderi enorme de 584 de milioane de lire sterline, proprietarii lansându-se într-o serie de investiţii, prin cumpărarea de jucători şi realizarea de noi infrastructuri.

Apoi, creşterea drepturilor TV, a sponsorizărilor şi participarea regulată în Liga Campionilor au permis clubului să se claseze printre marile echipe europene în termeni economici.

La nivelul veniturilor, City este devansată acum doar de Manchester United, FC Barcelone, Real Madrid şi Bayern Munchen, conform cabinetului Deloitte.

Afla mai multe despre: manchester citypremier leaguecifră de afaceri 

viewscnt
Articole similare