Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Manchester United sub şantaj pentru milioane de lire după ce computerele clubului au fost sparte de hackeri

Manchester United sub şantaj pentru milioane de lire după ce computerele clubului au fost sparte de hackeri

Fotbal

Comentarii

United a angajat o echipă de experţi în atacuri cibernetice pentru a încerca să recupereze datele pierdute în urma atacului

Nu este încă clar cine a iniţiat aceste atacuri şi nici suma exactă pe care o pretind de la club, însă apropiaţi ai clubului au declarat că această sumă este de aproximativ 5 milioane de lire sterline. United a declarat că acest atac cu potenţial dezastruos nu va afecta jocuril echipei. Această situaţie jenantă de securitate prin care trece clubul pare a fi mult mai serioasă decât s-a crezut iniţial.

Reţeaua de calculatoare a clubului a fost infectată cu un virus de tip "ransomware", iar acum clubul este obligat să plătească atacatorilor o anumită sumă de bani pe care aceştia o pretind pentru a nu face publice informaţii confidenţiale care ar dăuna clubului englez. O altă problemă cu care se confruntă United este cea legată de drepturile de confidenţialitate ale suporterilor ei. În cazul în care se dovedeşte că informaţii confidenţiale ale suporterilor clubului au fost hack-uite, atunci United va fi obligată să plătească între 9-18 milioane de lire amendă sau 2% din veniturile anuale.

Într-un raport se arată că peste 70% dintre organizaţiile sportive au avut experienţe de acest gen în trecut.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: manchester unitedpremier league 

viewscnt
Articole similare