Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marele vis al lui Joan Laporta dacă va fi ales din nou preşedinte al Barcelonei: "Va insista până în ultima zi a mandatului!"

Marele vis al lui Joan Laporta dacă va fi ales din nou preşedinte al Barcelonei: "Va insista până în ultima zi a mandatului!"

FC Barcelona

Comentarii

Joan Laporta, principalul favorit la câştigarea alegerilor prezidenţiale de la FC Barcelona, îl vrea pe Pep Guardiola înapoi pe Camp Nou şi "va insista ca acesta să se întoarcă până în ultima zi a mandatului său", dacă va fi ales din nou preşedinte al grupării blaugrana. Alegerile pentru scaunul de preşedinte de pe Camp Nou vor avea loc pe 7 martie 2021.

Laporta, avocat catalan care a mai condus Barcelona din 2003 până în 2010, e favorit să obţină un nou mandat de preşedinte al Barcelonei şi are două ambiţii personale mari de îndeplinit dacă va câştiga alegerile. Potrivit jurnalistului Sergio Gonzalez, Joan Laporta e convins că Leo Messi (33 de ani) va rămâne pe Camp Nou dacă el va fi câştigător la alegeri, iar a doua e legată de Pep Guardiola, omul pe care el l-a instalat ca antrenor principal al Barcelonei în 2008.

Sursa citată scrie că, pe lângă continuitatea lui Messi, Laporta vrea ca Pep Guardiola, în prezent antrenor la Manchester City, să se întoarcă la FC Barcelona în timpul mandatului său şi, dacă va câştiga, va insista până în ultima zi pentru revenirea fostului mijlocaş al catalanilor pe Camp Nou. Pep Guardiola a antrenat-o pe Barcelona din 2008 până în 2012, timp în care a câştigat 16 trofee alături de catalani.

Pep Guardiola şi-a prelungit recent contractul cu Mancheste City, echipă pe care o pregăteşte din 2016.

Joan Laporta a vorbit în decembrie 2020 despre faptul că-l doreşte pe Pep Guardiola înapoi. Laporta l-a sunat pe Pep pentru a-l felicita pentru noul său contract de la City: "Astăzi e o utopie (n.r. - revenirea lui Guardiola la FC Barcelona) . Am vorbit cu el pentru a-l felicita că a semnat prelungirea cu Manchester City. E un prieten şi sper să-i meargă bine", spunea Joan Laporta în decembrie 2020.

După ce şi-a încheiat mandatul la FC Barcelona, în 2012, Pep Guardiola şi-a luat un an de pauză şi apoi a preluat-o pe Bayern, în 2013. Din 2016 se află la Manchester City, cu care a semnat recent prelungirea contractului, deoarece vechea înţelegere expira în vara lui 2021. Joan Laporta şi Pep Guardiola au o relaţie foarte bună de pe vremea când au colaborat la FC Barcelona, Laporta fiind cel care l-a promovat pe banca primei echipe, în 2008.

Afla mai multe despre: joan laportapep guardiolabarcelona 

viewscnt
Articole similare