Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marinos Ouzounidis, lovitura carierei? Fostul antrenor al Craiovei ar putea prelua o fostă campioană europeană

 Marinos Ouzounidis, lovitura carierei? Fostul antrenor al Craiovei ar putea prelua o fostă campioană europeană
Comentarii

Liber de contract, Marinos Ouzounidis ar putea semna cel mai important contract din carieră.

Marinos Ouzounidis este liber de contract după ce s-a despărţit de Universitatea Craiova, în iulie 2021. Însă antrenorul grec are în continuare o cotă foarte bună.

Ouzounidis este considerat unul dintre favoriţi pentru a prelua banca unei foste campioane europene.

Lovitura carierei pentru Marinos Ouzounidis? Unde ar putea antrena

Marinos Ouzounidis s-a despărţit în vară de Universitatea Craiova, echipă unde a lăsat o impresie destul de bună. Înainte de a o pregăti pe Craiova, antrenorul în vârstă de 53 de ani mai lucrase pentru cluburi precum Panathinaikos şi AEK Atena.

Marinos Ouzounidis are o cotă bună, dar este în continaure liber de contract. Acest lucru s-ar putea schimba în următoarea perioadă.

Site-ul Goal.com, ediţia de Cipru, susţine că Marinos Ouzounidis este unul dintre favoriţi pentru a prelua postul de selecţioner al naţionalei Greciei.

Ouzounidis s-ar lupta pentru acest post cu Giorgos Donis, Traianos Dellas, Manolo Jimenez şi chiar Fernando Santos.

Campioană europeană în 2004, Grecia a ratat calificarea la Cupa Mondială Qatar 2022. Elenii au terminat pe locul 3 într-o grupă din care au mai făcut parte Spania, Suedia, Georgia şi Kosovo.

Responsabil pentru acest eşec este considerat olandezul John van 't Schip, care este selecţionerul Greciei din iulie 2019. Contractul acestuia expiră la finalul acestui an şi federaţia din Grecia nu-i va propune prelungirea.

Postul rămas astfel vacant ar putea fi ocupat de Marinos Ouzounidis, care ar semna astfel cel mai important contract din cariera sa.

În ultimii 20 de ani, Grecia a mizat mai ales pe antrenori străini. Ultimul selecţioner grec care a antrenat naţionala mai mult de 10 meciuri a fost Vassilis Daniil, din 1999 până în 2001.

În 2004, naţionala Greciei a reuşit una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului după ce a reuşit să câştige Campionatul European.

Elenii s-au impus atunci cu 1-0 în finala contra Portugaliei, ţara gazdă. Până să ajungă în finală, Grecia se calificase de pe locul 2 dintr-o grupă cu Portugalia, Spania şi Rusia şi le-a eliminat pe parcurs pe Franţa şi Cehia.

Afla mai multe despre: marinos ouzounidis 

viewscnt
Articole similare