Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marius Baciu sare în apărarea lui Contra: "Nu cred că trebuie să-l scoatem ţap ispăşitor". Din ce motiv crede că s-a pierdut calificarea directă la Euro

Marius Baciu sare în apărarea lui Contra: "Nu cred că trebuie să-l scoatem ţap ispăşitor". Din ce motiv crede că s-a pierdut calificarea directă la Euro

Echipa națională

Comentarii

Marius Baciu, antrenorul echipei Turris Turnu Măgurele, sare în apărarea selecţionerului echipei naţionale, Cosmin Contra, punctând că nu el este principalul vinovat pentru ratarea calificării directe la Euro 2020.

"Îmi pare rău, acum nu ştiu dacă e vinovat doar Contra aici. Sunt mulţi jucători care nu joacă la echipele lor de club, e foarte greu pentru orice antrenor care ar fi venit. Eu cred că Cosmin a ales jucătorii care a crezut el că sunt cel mai în formă. Ştim exact nivelul campionatului nostru, nu cred că trebuie să-l scoatem ţap ispăşitor pe Cosmin Contra.

Calitatea sau valoarea jucătorilor noştri la echipele de club din străinătate joacă foarte puţin. Când nu eşti în ritm, e greu să faci faţă. Ceilalţi jucători, din România, văd că nu a avut foarte multă încredere, să zic", a declarat Marius Baciu, la microfonul Telekom Sport.

Baciu îl vede pe Mirel Rădoi capabil să îi ia locul lui Cosmin Contra.

"A adus un spirit de învingător, mi-a plăcut şi meciul trecut (n.r. - Irlanda de Nord U21 - România U21 0-0). Păcat că n-am reuşit să câştigăm cu Irlanda, pentru că cred că meritam. Eu îi doresc, dacă va fi el alesul, cred că se descurcă, pentru că el are un spirit de lider, mai aparte aşa, şi cred că impune un respect. Cred că se poate descurca fără probleme, doar să aibă lumea încredere şi susţinere din toate punctele de vedere", a mai spus Baciu.

Cosmin Contra şi-a anunţat plecarea după umilinţa din Spania

Spania a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (4-0), reprezentativa României, în ultima etapă a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2020. La finalul meciului, selecţionerul Cosmin Contra şi-a anunţat plecarea de pe banca primei reprezentative.

Jucătorii români nu au mai pierdut la acest scor de la meciul cu Serbia din martie 2010. Ei au ratat calificarea din preliminarii la turneul final, la care Bucureştiul găzduieşte patru meciuri, încă de etape trecută, când au pierdut, acasă, scor 0-2, cu Suedia. Tricolorii se mai pot califica la Euro-2020 dacă, în martie, vor câştiga play-off-ul din Liga Naţiunilor.

Afla mai multe despre: baciu 

viewscnt
Articole similare