Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marius Croitoru, despre secretul din spatele succesului României în preliminariile EURO 2024: "Este un entuziasm naţional" | EXCLUSIV

Marius Croitoru, despre secretul din spatele succesului României în preliminariile EURO 2024: "Este un entuziasm naţional" | EXCLUSIV
Comentarii

Marius Croitoru, fostul antrenor al celor de la FC Botoşani a vorbit despre calificarea României la EURO 2024 şi despre motivaţia "tricolorilor" în vederea turneului final din Germania.

Fostul antrenor al celor de la FC Botoşani a vorbit despre grupa în care a picat naţionala lui Edi Iordănescu, o grupă care ar trebui să-i motiveze pe jucătorii echipei naţionale, susţine Croitoru.

”Atâta timp cât ai căzut cu echipe mai apropiate valoric de cea a naţionalei noastre, normal atunci că-ţi doreşti mai mult. Sper că vor ieşi lucrurile aşa cum ne dorim noi, atâta timp cât naţionala a făcut foarte bine în calificări şi s-a calificat de pe primul loc, la cinci puncte avans, sper să reuşească şi anul viitor, la Campionatul European din Germania." a declarat Marius Croitoru, pentru orangesport.ro

Campania preliminară reuşită de "tricolori" este un mare plus pentru jucătorii naţionalei, care vor avea oportunitatea de a merge la un turneu final de campionat european, după o pauză de opt ani.

"Este normal să fie entuziasm în ţară. Este un turneu final de campionat european, unde foarte mulţi jucători îşi doresc să ajungă, cluburile care oferă jucători echipei naţionale sunt mult mai atente. Este un entuziasm naţional, toată lumea dorea această calificare." a spus Croitoru.

Croitoru a vorbit şi despre importanţa jocului colectiv în economia grupei preliminare, grupă câştigată de România la cinci puncte faţă de locul doi, Elveţia.

Marius Croitoru: "De asta am reuşit să câştigăm în faţa Elveţiei"

"Edi Iordănescu s-a bazat pe un joc colectiv foarte bun, pe spiritul de echipă. Pentru el, jucătorul cel mai important este echipa. De asta şi probabil am reuşit să câştigăm în faţa Elveţiei sau a lui Kosovo, care au jucători la echipe foarte importante din Europa." a spus Marius Croitoru.

Cât despre jucătorii cu nume sonore din Superliga dar şi din străinătate, Croitoru vede o singură cale la EURO 2024 pentru aceşti jucători, forma jucătorilor şi prestaţiile constante până la turneul final din Germania

(n.r. dacă ar primi în lot şi alţi jucători, de ex Mitriţă, Ivan, Maxim) "Dacă Edi Iordănescu consideră că se intergrează şi că pot face parte din planul tactic, atunci cu siguranţă îi vom vedea acolo (n.r. la Campionatul European). Dacă nu, înseamnă că... Ei vor face tot ce ţine de ei şi vor avea rezultate, vor juca la echipele de club şi vor marca goluri sau vor avea realizări individuale, atunci e posibil să-i vedem. Edi are nevoie de jucătorii cei mai în formă la momentul respectiv", a mai spus Croitoru.

Afla mai multe despre: echipa nationalaeuro 2024marius croitoruromaniaedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare