Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Matei, băieţelul de 5 ani care a reuşit să mobilizeze fotbalul românesc. Zeci de jucători şi-au scos tricourile la licitaţie pentru a plăti tratamentul copilului

Matei, băieţelul de 5 ani care a reuşit să mobilizeze fotbalul românesc. Zeci de jucători şi-au scos tricourile la licitaţie pentru a plăti tratamentul copiluluigalerie foto

Special

Comentarii

Cazul lui Matei Hromei, un băieţel de 5 ani care suferă de o afecţiune neourologică, a sensibilizat zeci de fotbalişti şi oameni de fotbal din Liga 1, care şi-au trimis tricourile pentru a fi scoase la licitaţie. Banii vor ajunge la Matei, care are urmează un tratament foarte costisitor. Totul a început de la o acţiune a lui Alin Ignea, unul dintre cei mai vechi jucători de la ASU Poli Timişoara, care şi-a scos tricoul la licitaţie pentru a-l ajuta pe Matei.

Matei Hromei este un copil de doar 5 ani, fiul fostului jucător, arbitru şi antrenor Mihai Hromei. Băieţelul suferă de o afecţiune neurologica, ce necesită un tratament foarte costisitor, pentru ca Matei să ducă o viaţă cât mai aproape de normal. Cazul a sensibilizat fotbalul românesc şi a fost pornită o acţiune care a lăsat în urmă orice formă de rivalitate.


Matei Hromei, împreună cu verişorul lui, Milan Bud.

Matei, băieţelul care i-a impresionat pe zeci de jucători români

Până acum, în fiecare an avea loc un meci caritabil la care participau mai mulţi jucători români, care cunosc cazul lui Matei Hromei. În cadrul evenimentului erau strânşi bani pentru tratamentul lui Matei. Însă pandemia de coronavirus a făcut imposibilă organizarea acestui meci.

Însă cei care-l susţin pe Matei n-au renunţat. Alin Ignea, unul dintre cei mai vechi jucători de la ASU Poli Timişoara, a fost cel care a dat startul unei provocări. El a fost primul care şi-a scos tricoul la licitaţie şi i-a provocat pe Camora, Sorescu, Haruţ şi pe Ciprian Rus să facă la fel. De asemenea, cei patru au fost obligaţi să provoace la rândul lor şi alţi jucători.

Într-o perioadă destul de scurtă, zeci de jucători au răspuns provocării, şi-au donat tricourile pentru a fi scoase la licitaţie şi şi-au transmis sprijinul pentru micuţul Matei. Printre cei care au trimit tricouri sunt Scutaru, Mera, Camora, Djokovici, Deac, Antal, Larie, Pleşca, Nistor, Răuţă, Edi Pap, Steliano Filip, Petre Ivanovici, Vlad Dragomir, Pantilimon, Dorin Rotariu, Alin Dobre, Ovidiu Popescu, Claudiu Belu, Sergiu Hanca, Cristi Manea, Paul Anton, Bogdan Mitrea sau Ionuţ Balaur. De asemenea, foarte mulţi dintre jucătorii implicaţi au contribuit cu bani după ce au licitat pentru alte tricouri.

Câteva soţii de fotbalişti au răspuns şi ele afirmativ şi s-au alăturat cauzei, printre care s-au numărat Alexandra Ignea, Roxana Larie, Mirabel Camora, Irina Diaconescu (soţia lui Cristi Manea), Alesia Mitriţă, Elena Ivanovici.

De asemenea, membrii galeriei lui ASU Poli Timişoara s-au implicat şi ei foarte activ în acest caz. Radivoi Miatov, preşedinte onorific la FC Auto Timişoara, s-a implicat şi el în susţinerea acestui caz. 

Tricoul regretatului Marian Cisovsky s-a vândut cel mai scump

Printre zecile de tricouri scoase la licitaţie a fost şi unul special. Este vorba despre tricoul pe care regretatul Marian Cisovsky l-a purtat la Poli Timişoara. Marian Cisovsky, care a jucat la Poli Timişoara în perioada 2008-2011, a decedat pe 28 iunie 2020, după o luptă cruntă pe care a dus-o tot cu o afecţiune neurologică, scleroză laterală amiotrofică.

Tricoul lui Marian Cisovsky a fost donat de Ionel Poclid, vicepreşedinte AJF Timişoara şi a fost cel mai scump de până acum, fiind vândut cu 4.000 de lei.



Licitaţia pentru tricouri se ţine pe pagina de Facebook al lui Alin Ignea, care periodic scoate la vânzare obiectele pe care le primeşte de la jucătorii care se implică în campanie (CLICK AICI)

Matei se tratează la centrul lui Mihaiţă Neşu

În tentativa de a duce o viaţă cât mai aproape de normalitate, Matei este ajutat şi de Mihaiţă Neşu. Băieţelul în vârstă de 5 ani face tratament şi recuperare la ”Centru de Recuperare Sfântul Nectarie”, care a fost înfiinţat de Mihăiţă Neşu şi pentru care fostul fotbalist depune eforturi considerabile pentru a-l mări şi a-l întreţine.

Periodic, Matei merge la centrul lui Mihăiţă Neşu în sesiuni de câte o lună de zile, timp în care primeşte tratament şi face şedinţe de recuperare.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: matei hromei 

viewscnt
Articole similare