Experiențe împreună.
You are here:

Maxime Mbanda, răsplătit de preşedintele Italiei cu "Ordinul de Merit" pentru efortul depus în lupta cu pandemia de coronavirus

Maxime Mbanda, răsplătit de preşedintele Italiei cu "Ordinul de Merit" pentru efortul depus în lupta cu pandemia de coronavirus

Rugby

Comentarii

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, i-a ferit distincţia ''Cavaler al Ordinului de Merit'' rugbystului Maxime Mbanda, component al primei reprezentative a Italiei, care în timpul pandemiei de coronavirus a activat ca voluntar pentru Crucea Galbenă din oraşul Parma, scrie La Repubblica.

Sergio Mattarella a elogiat activitatea lui Maxime Mbanda, care a fost mai bine de două luni în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Mbanda, component al echipei Zebre Parma, are 27 de ani şi a îmbrăcat până acum de 20 de ori tricoul naţionalei Italiei.

La finele lunii martie, Maxime Mbanda declara că întreg personalul medical din spitale face eforturi supraomeneşti în lupta cu pandemia de coronavirus şi de aceea a decis să se înscrie voluntar în corpul ambulanţelor Crucii Galbene din Parma.

El a luat decizia în contextul în care meciurile din Turneul celor Şase Naţiuni fuseseră suspendate din cauza răspândirii infecţiei cu Covid-19, iar antrenamentele suspendate.

''Când totul a fost anulat cu rugby-ul din cauza coronavirusului, m-am întrebat cum aş putea ajuta chiar şi fără abilităţi medicale. Am găsit loc la Crucea Galbenă, care avea un serviciu de transport pentru medicamente şi produse alimentare pentru persoanele în vârstă, şi am intrat ca şofer'', relata Mbanda pentru AFP.

Însă, după ce o zi a livrat măşti, mâncare şi reţete medicale, puternicul jucător de linia a treia a echipei Zebre a fost trimis chiar în ''mijlocul bătăliei''.

''A trebuit să transfer pacienţi testaţi pozitiv de la un spital din zonă la altul. Am ajutat la căratul tărgilor, la împins cărucioare cu cei care nu se puteau deplasa, am ţinut aparatele de oxigen'', a explicat el.

În ultimele zile, flankerul a reluat pregătirile cu echipa sa de club pentru participarea la sezonul viitor din Pro 14 (fosta Ligă Celtică). La Zebre Parma evoluează şi pilierul român Alexandru Ţăruş.

viewscnt
Articole similare
Anuntul cel mare facut de Bianca Andreescu in legatura cu orientarile sale sexuale. Este sau nu...