Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mercedes, la putere în Marele Premiu al Rusiei. Bottas pleacă din pole-position, Hamilton al doilea

Mercedes, la putere în Marele Premiu al Rusiei. Bottas pleacă din pole-position, Hamilton al doilea

Formula 1

Comentarii

Formula 1 se mută în acest week-end la Sochi, pentru Marele Premiu al Rusiei, a 16-a etapă a sezonului din "Marele Circ" şi ultima oprire europeană din acest an. Cursa o veţi putea urmări duminică, de la ora 14:10, în direct pe Telekom Sport 2.

Calificările din Marele Premiu al Rusiei au fost din nou o afacere 100% Mercedes. Câştigătoare a precedentelor patru curse disputate la Sochi, Mercedes şi-a plasat cei doi piloţi pe primele două locuri ale grilei de start. Bottas, câştigătorul de anul trecut, va pleca din pole position, în timp ce Hamilton, liderul clasamentului general, îl va secunda.

Linia a doua a grilei de start a fost ocupată de monoposturile Ferrari, cu Vettel pe poziţia a treia şi Raikkonen al patrulea. Mult mai disputate au fost poziţiile din spatele lor. Esteban Ocon a luat poziţia a cincea pentru Force India, în timp ce viitorul pilot Ferrari, Charles LeClerc, a terminat al şaselea cu al său Sauber. Kevin Magnussen a ţinut steagul sus pentru Haas F1, cu poziţia a şaptea, în timp ce coechipierul său Grosjean a stabilit al nouălea timp. Între cei doi s-a interpus Sergio Perez, cu al doilea monopost Force India. Top 10 a fost încheiat de Marcus Eriksson, de la Sauber, care nici nu a mai ieşit pe circuit în ultima sesiune de calificări.

Dezamăgirile din Marele Premiu al Rusiei au fost Red Bull şi McLaren. Locul 3 în clasamentul general, teamul austriac nu a reuşit să-şi plaseze niciunul dintre piloţi în ultima sesiune de calificări. Red Bull a monopolizat linia a şasea a grilei, cu Verstappen pe locul 11 şi Ricciardo pe locul 12. Evoluţiile de la Sochi nu au fost însă întâmplătoare. Piloţii de la Red Bull au preferat să nu forţeze, pentru că oricum vor pleca din coada plutonului, după ce au schimbat diverse componente ale monoposturilor. La fel va fi şi în cazul piloţilor Toro Rosso, Gasly şi Hartley, dar şi al lui Fernando Alonso.

Grila de start:

1. Valterri Bottas (Mercedes)
2. Lewis Hamilton (Mercedes)
3. Sebastian Vettel (Ferrari)
4. Kimi Raikkonen (Ferrari)
5. Esteban Ocon (Force India)
6. Charles Leclerc (Sauber)
7. Kevin Magnussen (Haas  F1)
8. Sergio Perez (Force India)
9. Romain Grosjean (Haas F1)
10. Marcus Eriksson (Sauber)
11. Carlos Sainz Jr. (Renault)
12. Niko Hulkenberg (Renault)
13. Sergei Sirotkin (Williams)
14. Stoffel Vandoorne (McLaren)
15. Lance Stroll (Williams)
16. Fernando Alonso (McLaren)
17. Daniel Ricciardo (Red Bull)
18. Max Verstappen (Red Bull)
19. Pierre Gasly (Toro Rosso)
20. Brendon Hartley (Toro Rosso)​

Afla mai multe despre: formula 1bottasrusia 

viewscnt
Articole similare