Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mesut Ozil, la momentul dezvăluirilor! De ce a ales pe Real Madrid, nu pe Barcelona. Motivul plecării de la ”Galactici”: ”A fost un conflict”

Mesut Ozil, la momentul dezvăluirilor! De ce a ales pe Real Madrid, nu pe Barcelona. Motivul plecării de la ”Galactici”: ”A fost un conflict”

La Liga

Comentarii

Mesut Ozil (34 de ani) şi anunţat de curând retragerea din cariera de fotbalist şi a oferit un interviu larg presei din Spania, iar printre subiectele abordate a fost şi transferul său la Real Madrid, deşi era dorit şi la Barcelona.

Mesut Ozil a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai sclipitori fotbalişti din fotbalul mondial în ultimele două decade. Dar, la numai 34 de ani, a luat decizia de a pune capăt carierei. 

Astfel, unul dintre ultimii ”decari” autentici din fotbal lasă în urmă senzaţia unui jucător care poate nu şi-a atins cu adevărat potenţialul maxim şi că mai avea lucruri de arătat fanilor sportului-rege.

Mesut Ozil, la momentul dezvăluirilor! De ce a ales pe Real Madrid, nu pe Barcelona. Motivul plecării de la ”Galactici”: ”A fost un conflict”

După acest anunţ, Ozil a oferit un interviu larg pentru presa din Spania şi a povestit în detaliu mai multe momente cheie din cariera sa.

Unul dintre acestea este şi transferul său la Real Madrid, de la Werder Bremen, realizat în 2010, pentru aproape 20 de milioane de euro.

Dar soarta sa putea fi cu totul alta, deoarece la momentul respectiv, mijlocaşul ofensiv era dorit şi de FC Barcelona, după Mondialul excelent făcut în Africa de Sud alături de naţionala Germaniei.

Deşi îi plăcea stilul Barcei la acea vreme, Mesut Ozil a explicat care a fost motivul pentru care nu a mai ajuns la trupa de pe Camp Nou.

Neamţul nu s-a ferit de cuvinte şi a dezvăluit că a ales-o pe Real Madrid în detrimentul celor de la Barcelona prin prisma faptului că Jose Mourinho l-a dorit mult mai mult decât rivalul Pep Guardiola.

Ozil s-a arătat dezamăgit de faptul că fostul antrenor al Barcei nici măcar nu s-a întâlnit cu jucătorul, în timp ce ”The Special One” i-a oferit chiar şi o vizită la zona VIP a clubului din Madrid.

"Vizita la Barcelona a fost mai puţin entuziasmantă şi ceea ce a fost mai dezamăgitor e că Pep Guardiola nici măcar nu s-a deranjat să se întâlnească cu mine.

Înainte să călătoresc spre Barcelona, chiar îmi plăcea stilul de fotbal al Barcei şi chiar îmi imaginam că jucam cu ei. Dar Madridul a pus totul pe masă.

Deci Jose Mourinho a fost fără îndoială cel mai important factor în decizia mea. Mou mi-a oferit o vizită VIP la Real Madrid. Mi-a arătat stadionul şi toate trofeele câştigate de club. Am avut pielea de găină.

După vizitele mele, decizia mea a fost sută la sută clară: voiam să fiu madridist", a declarat Ozil, conform Marca.

Mesut Ozil a jucat trei ani la Real Madrid. În 2013, a fost cedat cu 50 de milioane de euro la Arsenal, dar despărţirea de madrileni a fost una cu scandal.

"Plecarea de la Real Madrid? A fost un conflict între domnul Florentino Perez, tatăl meu şi agentul care mă reprezenta. 

A trebuit să ne uităm după un club nou. A fost dificil pentru mine. În momentul în care avionul a decolat de la Madrid către Londra, am început să plâng", a adăugat fostul jucător Ozil, conform presei iberice.

Mesut Ozil a evoluat la şase echipe în carieră: Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahce şi Basaksehir.

Cea mai mare performanţă ca fotbalist este cucerirea Cupei Mondiale cu Germania, la ediţia Brazilia 2014.

  • Cifrele lui Mesut Ozil la Real Madrid (2010-2013): 159 de meciuri, 27 de goluri şi 81 de assist-uri

Afla mai multe despre: mesut ozilreal madridbarcelona 

viewscnt
Articole similare