Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

#metoo | Conducerea federaţiei americane de gimnastică a demsionat, în urma scandalului Nassar

#metoo | Conducerea federaţiei americane de gimnastică a demsionat, în urma scandalului Nassar

Gimnastică

Comentarii

Preşedintele Consiliului director, Paul Parilla, vicepreşedintele Jay Binder şi trezorierul Bitsy Kelley au demisionat, luni, de la conducerea federaţiei americane de gimnastică, în urma scandaului privind abuzurile sexuale comise de medicul Larry Nassar, informează lequipe.fr.

"Credem că acest pas ne va permite să avansăm în implementarea schimbărilor din cadrul organizaţiei", a declarat Kerry Perry, preşedinte şi CEO al US Gymnastics, numită în funcţîie în septembrie 2017.

Acest anunţ survine după ce, la 18 ianuarie, federaţia americană a anunţat încheierea colaborării cu centrul de gimnastică din cadrul fermei soţilor Bela şi Marta Karolyi, unde ar fi fost comise majoritatea abuzurilor.

Numeroase gimnaste americane, între care Simone Biles, star al JO de la Rio din 2016, au afirmat că au fost agresate sexual de Larry Nassar sub pretextul tratamentelor medicale.

Nassar,  în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat pentru agresiune sexuală. Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual, iar medicul îşi va afla sentinţa în această lună.

Afla mai multe despre: nassarusa gymnastics,  

viewscnt
Articole similare