Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Mi-e greu... Îmi lipseşte mult fotbalul, dar nu mi-am găsit locul”. Dennis Şerban, departe de ţară şi de sportul care l-a consacrat | EXCLUSIV

„Mi-e greu... Îmi lipseşte mult fotbalul, dar nu mi-am găsit locul”. Dennis Şerban, departe de ţară şi de sportul care l-a consacrat | EXCLUSIV
Comentarii

Dennis Şerban (44 de ani) s-a detaşat de fotbal în Spania, la Valencia, acolo unde trăieşte alături de familie. Fostul internaţional român a acordat un interviu în exclusivitate pentru Telekom Sport în care a discutat despre cum decurge viaţa sa departe de fenomen.

De ce nu te-ai implicat în fotbalul românesc?

„Am încercat. Când m-am lăsat de fotbal, am făcut şcoala de antrenori, am încercat să... Mi-e foarte greu să stau departe de fotbal, mi-e greu şi acum, îmi lipseşte mult fotbalul, dar nu mi-am găsit locul. Nu cred că aveam un caracter să pot să mă adaptez în fotbalul românesc, mi-era foarte greu. Mi-a fost greu şi am decis să renunţ pentru că nu puteam să mă adaptez.

Ca antrenor mă atrăgea mai mult decât ca şi conducător, dar eu îi felicit pe antrenorii români. E foarte dificil să rezişti la un club în românia în ziua de azi. E foarte greu. Patronii văd altfel fotbalul, noi, antrenorii, vedem altfel şi e dificil, e foarte dificil.”

Care antrenori îţi plac?

„Îmi plac mai mulţi antrenori, sunt profesionişti, sunt tineri. Au poftă de muncă, vor să se afirme, chiar îmi plac. Îmi plac mai mulţi.”

Ce părere ai de întinerirea corpului tehnic de la naţională, Mutu la tineret, Mirel Rădoi la naţionala mare. E un pariu bun?

„Eu cred că da. De cei mai cu experienţă cred că ne-am cam convins cu ei. Ce să ne mai demonstreze? Pe ntrenorii cu experinţă îi ştim foarte bine. Poate să vină cei tineri cu ceva în plus. Au o experienţă acumulată. Au jucat în campionate străine, au avut antrenori străini. Cred că pot să vină cu un plus.”

Despre generaţia asta de jucători tineri ce părere ai? Îţi plac?

„Da, sunt jucători talentaţi, joacă mulţi afară, în primul rând, mulţi dintre ei. Sunt tineri. Sper ca în viitorul apropiat să confirme şi să ducă naţionala cât mai sus.”

Ajunge naţionala la un turneu final?

„Sper acum. Să treacă virusul ăsta. Să dam baraj cu Islanda, trecem de cele două finale şi să mergem la Campionatul European. Şi eu am încredere mare, chiar şi în jucătorii tineri şi în lotul actual.”

Momentan cu ce te ocupi?

„Am niste business-uri la aeroportul Kogălniceanu, la Constanţa. Dar nu am nicio legătură cu fotbalul. Cine ştie, poate mai târziu, o să revin. Mi-ar face mare plăcere, dar deocamdată nu am cum.”

  • 13 selecţii a strâns Dennis Şerban la echipa naţională a României, pentru care a marcat un singur gol
  • 12 echipe are în CV-ul de jucător Dennis Şerban, printre care Steaua, Dinamo, Rapid, Farul, Valencia şi Villarreal
  • şase trofee are în palmares fostul mijlocaş: două titluri cu Steaua, două Cupe ale României cu Steaua şi Rapid, o Supercupă a României cu Steaua şi o Cupă a Spaniei cu Valencia

Afla mai multe despre: dennis serbanechipa nationalafotbal 

viewscnt
Articole similare