Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Michel Platini, despre eşecul Superligii: ”Fanii şi presa au făcut ceea ce UEFA nu a putut”

Michel Platini, despre eşecul Superligii: ”Fanii şi presa au făcut ceea ce UEFA nu a putut”
Comentarii

Michel Platini, fostul preşedinte UEFA, a discutat despre eşecul răsunător al Superligii Europei.

Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA şi câştigător a trei Baloane de Aur între 1983 şi 1985, a discutat despre Superliga Europei, care s-a dovedit a fi un eşec răsunător. Iniţiativa celor 12 cluburi a fost primită cu plângeri şi critici de la fani, presă, jucători, antrenori şi chia şi alte cluburi.

După ce a devenit clar că iniţiativa nu era pe placul nimănui, cluburile engleze s-au retras, ca apoi şi Inter, Milan şi Atletico să renunţe la proiect, lăsându-le doar pe Barcelona, Juventus şi Real implicate. Dacă formaţiile care au părăsit competiţia au fost deja amenandate, pentru cele trei rămase este neclar care va fi pedeapsa.

Michel Platini, despre eşecul Superligii

Platini a discutat cu presa spaniolă despre proiectul iniţiat de Real Madrid, care l-a amuzat pe fostul Balon de Aur. Francezul a lăudat presa şi fanii pentru impactul avut asupra organizării competiţie, dar l-a şi atacat subtil pe succesorul său, Aleksandr Ceferin, preşedintele UEFA.

”Conflictul acesta mă face să râd. De 50 de ani, cluburile încearcă să schimbe formula competiţiilor europene, iar de data aceasta aproape au reuşit. Dar a fost o reacţie vehementă din partea fanilor şi presei, aşa că proiectul a fost abandonat. Oamenii şi mass-media au făcut ceea ce UEFA nu a putut, au unit cluburile”, a declarat Michel Platini, pentru Mundo Deportivo.

Afla mai multe despre: superliga europeimichel platinichelseamanchester unitedmanchester citytottenhamarsenalliverpoolinterac milanjuventusatletico madridreal madridfc barcelona 

viewscnt
Articole similare