Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu a sunat Şahtiorul în privinţa postului de antrenor! Moment neaşteptat în Ucraina

Mircea Lucescu a sunat Şahtiorul în privinţa postului de antrenor! Moment neaşteptat în Ucrainagalerie foto
Comentarii

Mircea Lucescu rămâne un personaj uriaş în fotbalul din Ucraina, unde a scris istorie cu Şahtior Doneţk, ca mai apoi să cucerească titlul cu Dinamo Kiev. În această perioadă, fostul club a apelat la el în privinţa postului de antrenor, a anunţat presa din Italia.

Antrenorul român a păstrat o relaţie bună cu patronul lui Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, chiar dacă a făcut pasul la rivala Dinamo Kiev. Iar acest aspect a fost confirmat prin ultimele informaţii oferite de jurnaliştii italieni. 

Mircea Lucescu a ajutat-o pe Şahtior Doneţk în privinţa postului de antrenor

Dynamomania.com, care citează publicaţia italiană Calciopolis.it, susţine că Mircea Lucescu a avut un rol consultativ în privinţa numirii lui Roberto de Zerbi ca antrenor la Şahtior Doneţk. 

"Se pare că Lucescu va fi pentru totdeauna pe bancă. A trecut de 70 de ani şi nu pare că se va retrage curând. E la fel de entuziasmat ca atunci când era tânăr. Când Dinamo Kiev a jucat împotriva lui Juventus, a devenit cel mai în vârstă antrenor din istoria Champions League

Rămâne pe un curs calitativ. Pe lângă conexiunile cu Italia, el încă are o conexiune cu Şahtior Doneţk. Mircea Lucescu a fost cel care i-a invitat pe cei de la Şahtior să-l cheme pe De Zerbi la echipă", a anunţat sursa citată. 

În urmă cu două săptămâni, italianul Roberto de Zerbi a fost anunţat, oficial, drept noul principal de la Şahtior Doneţk. 

Foto: Mircea Lucescu, alături de Rinat Ahmetov, când românul o antrena pe Şahtior. 

Presa din Italia, despre Mircea Lucescu: "Rezultatele au arătat că nu s-a înşelat"

Jurnaliştii italieni şi-au amintit şi de perioada bună a antrenorului român în Italia: "Povestea de la Brescia a fost mult mai lungă de atât. A promovat o dată şi a retrogradat de două ori. L-a debutat pe Andrea Pirlo în Serie A. 

În sezonul 1996-1997, Lucescu a avut o aventură la Reggina, care a durat doar 10 zile. După două sezoane, Mircea a ajuns la Inter şi i-a spus lui Massimo Moratti <<Poţi vinde pe cine vrei, dar nu pe Roberto Baggio>>. Iar rezultatele au arătat că nu s-a înşelat"

Într-un interviu acordat în urmă cu o lună, patronul lui Şahtior recunoştea că a crezut că venirea lui Mircea Lucescu la rivala din Ucraina îi va ajuta pe "mineri" să câştige titlul: "Când a venit Mircea Lucescu la Dinamo, din contră, am crezut că ne va ajuta să devenim campioni". 

 

 

Afla mai multe despre: mircea lucescusahtior donetkdinamo kievmircea lucescu antrenorucraina 

viewscnt
Articole similare