Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu, detalii din infernul ucrainean: "Primii 100 de kilometri n-am depăşit 20 de km/h. Sunt cu gândul la cei din Kiev". "Il Luce" e sigur de două lucruri

Mircea Lucescu, detalii din infernul ucrainean: "Primii 100 de kilometri n-am depăşit 20 de km/h. Sunt cu gândul la cei din Kiev". "Il Luce" e sigur de două lucruri

Fotbal intern

Comentarii

Mircea Lucescu (75 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev, a acordat un interviu italienilor de la Brescia Oggi - după revenirea în România - şi a vorbit despre războiul din Ucraina. "Il Luce" a dezvăluit că soţia şi familia sa l-au implorat să revină în ţară, să fugă din calea războiului.

Mircea Lucescu, detalii din infernul ucrainean: "Primii 100 de kilometri n-am depăşit 20 de km/h. Sunt cu gândul la cei din Kiev". "Il Luce" e sigur de două lucruri

Mircea Lucescu a revenit în România în noaptea de vineri spre sâmbătă, reuşind să fugă din calea războiului din Ucraina. Deşi iniţial nu dorea să plece de la Kiev, "Il Luce" a cedat la insitenţele familiei. Totuşi, antrenorul român a spus că este nerăbdător să revină şi să-şi reia munca la Dinamo Kiev.

"Neli, soţia mea, şi familia au văzut imaginile la TV şi m-au implorat să revin acasă. Am făcut-o cu greu, după ce am discutat cu preşedintele şi jucătorii. Discut permanent cu ei, trebuie să găsesc o modalitate să îi scot din Kiev, mai ales pe jucătorii care au alături de ei familia şi copiii. Nu se mai poate sta acolo acum.

Am avut un cantonament în Spania şi două în Turcia. Am venit sâmbătă şi ne-am antrenat până joi. În asemenea situaţii, cel mai dificil sentiment de stăpânit este frica.

N-am avut televizoare la baza de pregătire a lui Dinamo. Televiziunile din Ucraina nu vor să alarmeze populaţia şi nu au difuzat imagini cu războiul. Informaţiile au venit de la apropiaţii mei din România şi de la mulţi prieteni pe care îi am în lume, inclusiv în Brescia. Aşa că, în cele din urmă, m-am hotărât cu greu să plec. Şi a trebuit să o facem limitând riscurile", a spus Mircea Lucescu, potrivit sursei citate.

"Il Luce" a oferit detalii despre drumul parcurs din Ucraina până în România, în fuga de război: "Am plecat noaptea, iar în primii 100 de kilometri parcurşi nu am depăşit viteza de 20 de kilometri pe oră. Obiectivul era să ajungem la graniţa cu Moldova. Acolo am găsit o coadă de cinci kilometri. Am stat în maşină aproape o zi pentru a parcurge 500 de kilometri, dar a fost singura modalitate prin care să evităm riscurile.

Ucrainenii sunt oameni mândri, ataşaţi de ţara lor. Vă pot garanta că vor lupta şi vor rezista mult timp. Sunt convins că oamenii din Rusia sunt împotriva războiului. Am văzut imaginile cu protestele din Moscova şi Sankt Petersburg. Acţiunea aceasta din Ucraina a fost decisă de lideri, de preşedintele Putin, nu de populaţia ţării. Sper să se ajungă la un armistiţiu, iar diplomaţia să îşi facă simţită prezenţa.

Sunt nerăbdător să revin la Kiev şi să reiau munca la Dinamo, chiar dacă acum nu ştiu ce se va întâmpla. Sunt cu mintea şi inima alături de cei din Kiev, alături de jucătorii mei. Ştiu că cei de la Şahtior au încercat să plece din Ucraina cu un tren spre Polonia, dar n-au reuşit. Eu am fost mai norocos, însă sunt alături de ei", a spus Mircea Lucescu, pentru Brescia Oggi.

Afla mai multe despre: mircea lucescuucrainafugarazboi 

viewscnt
Articole similare