Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Miros de UEFA, foşnet de DOSARE şi propovăduit de PROGRAME. Cum au făcut Lupescu, Burleanu şi Puşcaş campanie pentru şefia FRF

Miros de UEFA, foşnet de DOSARE şi propovăduit de PROGRAME. Cum au făcut Lupescu, Burleanu şi Puşcaş campanie pentru şefia FRFgalerie foto

FRF

Comentarii

Mult a fost, mult s-a scris şi prea puţin a mai rămas. Cu o zi înainte de startul votării, Ionuţ Lupescu, Răzvan Burleanu şi Marcel Puşcaş au atacat aşa cum au ştiut mai bine. Unii pe flancuri, ca-n vremurile bune, şi alţii cu piciorul sus, că nici fotbalul nu mai e doar pe boemie. Până să se arunce zarurile, c-aşa-i în alegeri, haideţi să aruncăm câteva priviri îndrăzneţe spre modul în care primii trei candidaţi pentru şefia fotbalului românesc s-au ”mişcat” în campanie.

Răzvan Burleanu, preşedintele în exerciţiu, a luat calea cea mai uşoară. Aflându-se la butoane, Burleanu le-a apăsat pe toate. Ba chiar, de multe ori, a părut că le apasă în acelaşi timp, doar, doar să iasă scrierea potrivită. Omul din fruntea FRF şi-a mutat campania pe blog, acolo unde i-a tras şi pe oamenii care se ocupă de comunicare în Federaţie. Toţi au avut un singur scop: să găsească orice a făcut rău Lupescu. Sau, când nu s-a putut asta, să găsească orice a făcut rău Mircea Sandu, dar care să fi avut legătură şi cu Lupescu.

A fost o muncă grea, pe episoade, mai ceva ca-n Netflix, dar serialul s-a diluat rapid. A fost un pic de acţiune, dar mulţi citiseră deja cartea după care s-a adaptat tot ce a făcut Burleanu. Dat pe repede înainte, sezonul dezvăluirilor produs de preşedintele FRF, cu Lupescu şi Sandu în roluri principale şi cu Prunea co-starring, n-a avut impactul aşteptat. Până la urmă, fie vorba între noi, ce a scos la iveală Burleanu a fost nou doar pentru oamenii de rând. Băieţii cu voturile de miercuri, 18 aprilie, ştiau exact ce s-a întâmplat prin trecutul mult prea zbuciumat al fotbalului nostru. Amin! Şi să-ţi faci cruce când omul care stă patru ani şi conduce fotbalul românesc se laudă doar cu regula U21, luată cu CTRL+C şi CTRL+V de la Gică Popescu.

Dintr-o fentă scurtă, cum numai Hagi reuşea, trecem la Ionuţ Lupescu, omul înaintat de Generaţia de Aur spre a-i fi reprezentant în cursa pentru potul cel mare de la FRF. Adus cu miros de UEFA, tras în poze şi în live-uri cu Sir Alex Ferguson, Lupescu a preferat să alerge spre punctele de votare din ţară pentru a-şi (re)anunţa sosirea. Pe unii îi cunoştea, din vechiul mandat din Federaţie, pe alţii i-a întâlnit acum. Până la urmă, cât de diferiţi să fie şi ei?!

Cu terenul pregătit de confratele Prunea, flancat, rând pe rând, de Chivu, Andone, Gâlcă sau Popescu pe zone de dialog şi mesaj, Lupescu s-a ferit de confruntarea faţă în faţă cu Burleanu şi Puşcaş. A preferat să dea un telefon de prietenie şi accept către Dragnea, apoi fie bine ca să nu fie rău şi pe zona de Primărie a Capitalei cu Firea. Între timp, a ales să se refugieze cu replici pe Facebook la atacurile de pe blog ale rivalului.

Până la urmă, o luptă cu armele de social media şi blogging, mai ceva decât au putut băieţii ăia de prin America. Staţi să vedeţi dacă o ieşi Zuckerberg şi cu explicaţii pentru ai noştri. Unde mai pui că şi Marcel Puşcaş a bifat prezenţe importante şi în zona prietenilor virtuali?! Nu reţinem prea multe lucruri despre ce vrea să facă Lupescu, ci înţelegem că Burleanu e rău. Că Sandu a fost rău şi el, dar că nu mai e şi că nici nu va mai fi.

Prin târg, ăla mai puţin circulat şi căutat, se spune că Puşcaş, că tot am adus vorba de el, ar avea cel mai bun program. Desigur, mulţi băieţi de prin ligile inferioare habar n-au ce-i ăla program şi poate şi mai mulţi habar n-au de programul lui Puşcaş. Nu l-au citit, n-au fost curioşi, dar au preluat infomaţia venită pe val, nici măcar pe surse, că programul e la Puşcaş.

În avantajul lui, se spune că le are pe toate. A dat cu piciorul în băşică, a fost preşedinte de club, a lucrat în Federaţie. Desigur, n-are susţinere, dar toţi vorbesc bine de el. E tipul de candidat pe care cei doi grei de mai sus îl vor căuta în caz de va exista un tur doi.

Un text de Alberto Boţoghină

----

 Galerie foto

Afla mai multe despre: burleanulupescupuscasfrfalegeri 

viewscnt
Articole similare