Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mister Fair Play! Selecţionerul le-a mulţumit după senzaţionala calificare a ”tricolorilor” lui Gică Hagi, cluburilor din Liga 1 şi lui Daniel Isăilă

Mister Fair Play! Selecţionerul le-a mulţumit după senzaţionala calificare a ”tricolorilor” lui Gică Hagi, cluburilor din Liga 1 şi lui Daniel Isăilă

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi rămâne neînvins într-un meci oficial pe banca ”tricolorilor mici”. Selecţionerul a vorbit la finalul partidei de la Cesena despre duelul cu Franţa

UPDATE: Mirel Rădoi a vorbit şi în conferinţa de presă de după meci

”Ştiam că o remiză ne va califica, dar nu am jucat la egal. Îmi pare rău pentru Italia, dar sunt fericit pentru România. Cel mai important e că suntem parte a istoriei, parte a istoriei României. Ultima dată am jucat la Jocurile Olimpice acum 54 de ani, va fi minunat la Tokyo, va fi o onoare pentru jucătorii români să evolueze la Jocurile Olimpice.  Mai întâi, trebuie să terminăm aici. Trebuie să ne continuăm povestea, apoi ne vom gândi la Tokyo şi vom fi mai mult decât fericiţi să jucăm acolo. În acest moment, cred că suntem mai buni decât Franţa, pentru că am terminat pe primul loc în grupă.

”Ianis e un pic diferit faţă de tatăl său. Poate lovi mingea cu ambele picioare, dar tatăl său a fost strălucitor. Avea piciorul stâng ca şi cum le+ar fi avut pe amândouă. Au similarităţi, dar nu sunt la fel”

”Aş vrea să vă mulţumesc vouă, presei, pentru că sunteţi parte din povestea noastră, sunteţi parte din istoria noastră. La începutul acestei campanii, antrenor era Daniel Isăilă, trebuie să îi mulţumim în această seară, pentru că o mare parte din performanţă îi aparţine. O mare parte din performanţă aparţine tuturor cluburilor din România care au dat jucători la echipa naţională, lui Gică Hagi, părinţilor, pentru că au crescut aceşti minunaţi copii şi au ştiut să îi educe”

”Sperăm să aibă un final fericit şi să ne vedem la Udine pe Dacia Arena, dar până atunci mai avem un hop. În acest moment, povestea continuă şi sperăm să ne bucurăm în continuare alături de fani.”

”Nu ştim ce ne-a oferit  Dumnezeu în această seară şi poate este mai bine aşa. Din păcate îmi e greu să îmi găsesc cuvintele legat de incidentul cu prietena lui Manea, un incident care nu îşi avea locul. Noi între noi, suporteri români, au lovit-o fără niciun motiv pe prietena lui Manea şi chiar şi pe un prieten de-al lor. Îmi e greu să vă spun ceea ce simt în acest moment, aş putea să spun cuvinte care mă pot depăşi.Sper ca cei care au făcut aceste gesturi să fie prinşi şi să nu mai aibă ce să caute pe aceste stadioane. Chiar am fost şi am văzut-o pe prietenă şi nu arăta deloc bine. Mă bucur că acum e bine, a fost dusă la spital, o să aibă două copci.E îngrozitor, teribil. În loc să ne bucurăm pentru că ne-am calificat la Jocurile Olimpice după 55 de ani, suntem într-o semifinală de Campionat European, apar astfel de episoade.Îmi pare rău, îmi cer scuze eu în faţa lui Cristi Manea pentru ceea ce s-a întâmplat.  Mă bucur că jucătorii m-au făcut să gândesc mult mai departe şi să terminăm primii în grupă” a spus Mirel Rădoi la conferinţa de presă.


România s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Campionatului European de tineret şi după 56 de ani la Jocurile Olimpice, în urma rezultatului de 0-0, înregistrat, luni, la Cesena, cu Franţa, în ultima etapă a Grupei C. România a câştigat grupa la golaveraj. Şi Franţa merge mai departe, în semifinale, ca echipa cea mai bună de pe locul 2.

Mirel Rădoi a explicat cum a trăit şi analizat meciul cu Franţa, cel care a dus România la Jocurile Olimpice şi în semifinalele Euro 2019: ”Am odihnit 5 jucători, am avut prospeţime şi ştiind că suntem calificaţi am făcut un pas în spate ca să ne organizăm. Franţa nu ne-a surprins deloc tactic. Am aflat că Moussa Dembele nu va juca şi ştiam că vor intra cu Mateta vârf împins. Exceptând acel incident cu prietena lui Manea, publicul este fabulos. Sunt fericit că am reuşit să ajungem în această fază a competiţiei. E normal să fie obosiţi, dar după ce ne vom recupera vom trece la treabă. Sper să găsim un hotel bun şi cât mai repede” a mărturisit Mirel Rădoi la finalul meciului Franţa - România 0-0

El a menţionat că indiferent unde va merge, echipa României va fi aplaudată de un stadion întreg. “Trebuie să fie mândri de noi , nu e deloc uşor. Mai ales când naţionala Franţei vine şi îţi mulţumeşte… După ce ne vom bucura câteva ore începem să lucrăm la partea de recuperare”.

Tehnicianul le-a adresat un mesaj şi suporterilor: “Aţi fost minunaţi, sunteţi şi veţi fi minunaţi. Veniţi alături de noi să ne bucurăm împreună la următoarele rezultate”.

Afla mai multe despre: mirel rădoi 

viewscnt
Articole similare