Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Momentul care îi va defini cariera lui Moţi! Ce scrie Gazzetta dello Sport despre român, înainte de Ludogoreţ - Milan

Momentul care îi va defini cariera lui Moţi! Ce scrie Gazzetta dello Sport despre român, înainte de Ludogoreţ - Milan

UEFA Europa League

Comentarii

Jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport îi dedică un articol lui Cosmin Moţi, în prefaţa partidei Ludogoreţ - AC Milan, din Europa League, iar italienii s-au oprit în special asupra momentului care l-a transformat pe român într-un idol în echipa bulgară.

E vorba de partida cu FCSB din 2014, din preliminariile Ligii Campionilor, când Moţi a intrat în poartă înainte de executarea loviturilor de la 11 metri şi a parat execuţiile lui Pârâvulescu şi Râpă.

Sub titlul "Moţi, eroul lui Ludogoreţ cu o peluză numită după el", italienii prezeintă povestea confruntării din vara lui 2014, în urma căreia bulgarii s-au calificat în grupele Ligii Campionilor.

"Cel mai eroic moment al carierei sale, de-a lungul căreia a trecut şi pe la Siena, a fost trăit de Cosmin Moţi cu un alt nume pe spate (n.r. tricoul portarului Cvorovic). În schimb, a avut parte de onoare pe care puţini jucători în activitate o primesc. Ba chiar e un caz unic ce aminteşte că pentru Ludogoreţ nimic nu e imposibil. "Tribuna Moţi" e tribuna din partea dreaptă a arenei "vulturilor" şi totodată singura a noului stadion care o va găzdui pe Milan în această seară, celelalte fiind încă în construcţie [...].



Este tributul clubului pentru episodul de pe 27 august 2014, ziua în care Ludogoreţ s-a calificat în premieră în grupele Champions League. În acea seară, Ludogoreţ a întâlnit-o pe Steaua Bucureşti, o echipă care spune ceva Milanului. 1-0 în tur, 1-0 în retur, până în minutul 119, când portarul Stoyanov e eliminat. Nu mai sunt schimbări şi e nevoie de un voluntar pentru a intra în poartă. Lui Moţi, de profesie fundaş, îi place să se antreneze ca portar la finalul antrenamentelor, dar nu-şi pune niciodată mănuşi. Apără cu mâinile goale. De data asta îşi pune mănuşile, împrenuă cu tricoul portarului de rezervă Cvorovic. Prelungirile se încheie şi se ajunge la penalty-uri. Moţi înscrie primul, dar colegul său Wanderson ratează. Moţi remediază parând şutul lui Pîrvulescu, cu un salt în dreapta. Se merge până la capăt. Moţi e în transă şi blochează şutul de la 11 metri al lui Râpă
", scriu cei de la Gazzetta dello Sport, care remarcă şi un record al lui Claudiu Keşeru: cel mai rapid hat-trick din istoria Europa League. În meciul Steaua - Aalborg, din 2014, Keşeru a reuşit tripla în doar 11 minute (61, 65, 72).

Afla mai multe despre: europa leaguemotigazzeta dello sportac milanludogoret 

viewscnt
Articole similare