Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Octavian Şovre i-a cerut autograf lui Haaland. Gestul arbitrului a făcut înconjurul lumii. "E în semn de mulţumire"

Motivul pentru care Octavian Şovre i-a cerut autograf lui Haaland. Gestul arbitrului a făcut înconjurul lumii. "E în semn de mulţumire"
Comentarii

Octavian Şovre i-a cerut un autograf lui Haaland, după meciul dintre Manchester City şi Borussia Dortmund, iar în urma gestului tuşierul a fost aspru criticat de presa din vest.

Octavian Şovre, unul dintre asistenţii din brigada lui Ovidiu Haţegan de la meciul Manchester City - Borussia Dortmund 2-1, a ajuns în prim-planul presei internaţională după un gest pe care l-a făcut la finalul partidei. Arbitrul român a fost surprins de camere în timp ce lua un autograf de la Erling Haaland (20 de ani), superstarul nemţilor.

Motivul pentru care Octavian Şovre i-a cerut autograf lui Haaland

Motivul pentru care Octavian Şovre i-a cerut un autograf lui Haaland a fost pentru un caz umanitar. Tuşierul de la meciul din Champions League dintre Man City şi Borussia Dortmund, ajută de mai bine de 5 ani un centru destinat persoanelor cu autism.

Potrivit celor de la GSP, Şovre susţine organizaţia S.O.S Autism Bihor care funcţionează exclusiv prin donaţii şi strângeri de fonduri. Prin autograful obţinut de Octavian de la Haaland, acesta îl va scoate la licitaţie şi ulterior va dona banii pentru persoanele care suferă de autism din cadrul Asociaţiei.

În urma criticilor primite la adresa lui Şovre, preşedinta Asociaţiei, Simona Zlibuţ, a ţinut să menţioneze motivul gestului făcut de tuşier, pentru a-i lua apărarea.

"Acest mic gest al nostru e în semn de mulţumire, privind implicarea dumneavoastră în activitatea asociaţiei noaste. Dorim să vă mulţumim pentru toate articolele sportive pe care le-aţi donat în decursul anilor pentru a putea fi licitate la evenimentele caritabile organizate de către noi, cu strângerea de fonduri necesare pentru a putea continua activităţile şi proiectele noastre", a declarat Simona Zlibuţ, pentru GSP.

Gestul arbitrului a făcut înconjurul lumii

Şovre a aşteptat finalul meciului City - Dortmund, partidă încheiată cu victoria gazdelor, 2-1, şi a făcut un gest care ar putea să nu fie pe placul UEFA, dacă ţinem cont de recomandările pe care le face forul european arbitrilor. Asistentul lui Haţegan l-a oprit pe Halaand în drumul spre vestiare şi i-a cerut acestuia un autograf, momentul fiind surprins de camere.

Presa din străinătată s-a autosesizat, după ce, conform reglementărilor UEFA, arbitrii nu au voie să facă un astfel de gest: "Oficialii meciurilor trebuie să se comporte într-un mod profesionist şi adecvat înainte, în timpul şi după orice meci de sub egida UEFA pentru care au fost delegaţi!", susţine forul european.

Haaland n-a făcut mare caz din gestul lui Octavian Şovre, despre care a vorbit după meci: „Nu văd care e problema. Dacă e fan şi era acolo? Arbitrii au fost foarte buni”. Haaland a schimbat câteva vorbe cu românul, apoi s-a oprit şi i-a oferit un autograf, moment surprins de camerele de luat vederi din tunelul care ducea spre vestiare.

Pep Guardiola a reacţional la gestul lui Şovre

Pep Guardiola i-a luat apărarea tuşierului român. Într-o reacţie la conferinţa de presă, managerul lui Manchester City susţine că poate Şovre a cerut acel autograf pentru unul dintre copiii săi. În plus, Pep Guardiola spune că arbitrajul a fost foarte bun, în ciuda acelor greşeli care au stârnit multe discuţii.

"Eu am auzit, nu am văzut asta (n.r. că Şovre i-a cerut autograf lui Haaland). Poate este fan al lui Haaland, de ce nu? Poate că a fost pentru fiul sau fiica lui. Nu am mai văzut asta până acum, dar au ei au făcut o treabă bună (n.r. referire la faptul că au arbitrat bine). Arbitrii au fost geniali, jocul nu a fost o problemă, aşa că nu este penalty după VAR, oamenii mi-au spus că n-a fost penalty.

După acţiunea lui Bellingham, piciorul lui era mai sus decât se aştepta, aşa că tuşierul a fost perfect. N-a influenţat, aşa cum s-a întâmplat în trecut", a declarat Pep Guardiola.

Afla mai multe despre: haaland 

viewscnt
Articole similare