Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care Victor Piţurcă n-a mai antrenat? Florin Gardoş rupe tăcerea: "Nu mai merge aşa, jucătorii nu mai acceptă. A avut conflicte la Universitatea Craiova" | EXCLUSIV

Motivul pentru care Victor Piţurcă n-a mai antrenat? Florin Gardoş rupe tăcerea: "Nu mai merge aşa, jucătorii nu mai acceptă. A avut conflicte la Universitatea Craiova" | EXCLUSIV

Special

Comentarii

Florin Gardoş (35 de ani), dublu campion al României cu FCSB, a fost invitat la SportCast cu Sile, unde a vorbit, printre altele, şi despre metodele unui fost selecţioner.

Metodele lui Victor Piţurcă nu mai funcţionează, crede Florin Gardoş

Florin Gardoş face parte dintr-o galerie selectă de jucători români cu meciuri jucate în Premier League, la Southampton, în timp ce pentru naţională a evoluat de 14 ori. 

După retragere, fostul fundaş central a vorbit despre antrenorul despre care consideră că nu mai are metodele necesare pentru a mai avea jucătorii de partea sa. 

Florin Gardoş a dezvăluit ciclul săptămânal cu Victor Piţurcă la FCSB şi a dat vina pe metodele sale pentru ruptura dintre fostul selecţioner şi vestiarul Universităţii Craiova, unde a antrenat între septembrie 2019 şi ianuarie 2020. 

"A fost puţin mai greu fizic cu Neubert, dar mental a fost mai greu cu nea Piţi, pentru că ne trezea la 7, mergeam nemâncaţi şi făceam primul antrenament, era stilul ăla cu bucăţi de 2.000. Groaznic!

Iar la 11 aveam al doilea antrenament şi făcea trei zile consecutiv chestia asta, cu trei antrenamente pe zi, iar pe urmă aveai o zi de refacere, în care aveai piscina şi alergarea uşoară. Parcă nici nu-mi mai amintesc nimic altceva din acele zile, doar antrenamentele, că ajungeai acasă, făceai duş, dormeai. Mergeai la masă, antrenament, dormeai, tot aşa. În orice oră liberă dormeai, că erai varză. Doamne, ce diferenţă! (n.r. - cu Koeman, la Southampton)", a spus Florin Gardoş, la SportCast cu Sile

Florin Gardoş, despre pregătirea lui Victor Piţurcă: "Nu, nu mai merge aşa"

După ce a jucat la FCSB, Universitatea Craiova sau Southampton, Florin Gardoş a putut trage câteva concluzii referitoare la felul în care Victor Piţurcă antrena. 

"Programul pe care-l făcea nea Piţi era foarte greu, iar multora nu le convenea, aveau familii. Eu atunci aveam 21 de ani, îmi păsa mai puţin, îmi păsa că sunt acolo, dar un ciclu săptămânal arăta aşa. Luni, cu două antrenamente, mic dejun, antrenamentul, dormeai acolo, apoi antrenamentul de după-amiază. Ajungeai acasă în cel mai fericit caz la 19. 9-19 era, marţi la fel, miercuri la fel, iar de joi intrai în cantonament pentru sâmbătă. 

Da (n.r. - erau jucători cărora nu le convenea). Uite că ulterior şi când a mers la Craiova a avut conflicte cu anumiţi jucători şi tot astea erau motivele. Nu, nu mai merge aşa, în niciun caz nu mai merge. 

Noi preluăm sau vrem să preluăm din vest doar ce ne convine. Nu vrem să preluăm faptul că la nivel de juniori se lucrează într-un mod, de la 8-12 ani nu interesează pe nimeni rezultatul, contează dezvoltarea copilului. La noi vine părintele şi te trage de mânecă ce faci că ne-au bătut ăştia cu 6-0. Asta e doar o discuţie, iar jucătorii au realizat de ce nu se mai pot face astfel de antrenamente, că se uită în Premier League, unde acolo nu stau în cantonament şi de aia nu mai acceptă sau acceptă foarte greu ideea asta de cantonament", a mai spus Florin Gardoş

Victor Piţurcă este liber de contract din ianuarie 2020. În mai multe rânduri, antrenorul a spus că nu acceptă să preia echipe care nu luptă pentru obiective importante. 

Afla mai multe despre: florin gardosvictor piturcaflorin gardos victor piturca 

viewscnt
Articole similare