Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mutare de senzaţie la Galaţi! Dorinel Munteanu a semnat oficial cu Oţelul: ”Anunţăm revenirea celui mai titrat antrenor din istoria clubului”

Mutare de senzaţie la Galaţi! Dorinel Munteanu a semnat oficial cu Oţelul: ”Anunţăm revenirea celui mai titrat antrenor din istoria clubului”galerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Dorinel Munteanu a revenit oficial la Oţelul Galaţi, pentru al doilea mandat pe banca echipei.

Dorinel Munteanu şi Oţelul Galaţi s-au reunit! Antrenorul care a adus cea mai mare performanţă din istoria echipei gălăţene revine pe bancă, cu scopul de a readuce echipa la gloria de altcândva. Formaţia aflată în Liga 3 a fost la un pas să promoveze sezonul trecut, însă a pierdut finala barajului în faţa echipei Dacia Unirea Brăila.

Revenire de senzaţie la Galaţi!

”SC Oţelul Galaţi anunţă revenirea celui mai titrat antrenor din istoria clubului roş-alb-albastru, Dorinel Munteanu. Clubul nostru şi antrenorul care a obţinut titlul de Campion al României şi Supercupa României cu Oţelul în 2011 au ajuns la o înţelegere contractuală ce se va întinde pe durata a trei sezoane competiţionale.

Dorinel Munteanu s-a născut în comuna Grădinari din judeţul Caraş-Severin pe 25 iunie 1968. A început fotbalul la formaţia Metalul Bocşa, echipă de la care s-a şi lansat în fotbalul mare la vârsta de 18 ani. A evoluat de-a lungul carierei la formaţii precum CSM Reşiţa, FC Olt Scorniceşti, FC Inter Sibiu, Dinamo Bucureşti, Cercle Brugge, FC Köln, VfL Wolfsburg, Steaua Bucureşti, CFR Cluj, FC Argeş, FC Vaslui şi Universitatea Cluj.

În naţionala României a debutat pe 23 mai 1991 într-un meci amical cu Norvegia la Oslo. Pentru Dorinel Munteanu au mai urmat alte 133 de selecţii, totalizând un număr record de meciuri în echipa naţională: 134! Ultimul meci în tricoul naţionalei l-a jucat pe 27 septembrie 2007 într-un meci amical cu Germania.

A debutat ca antrenor în 2005, la CFR Cluj, echipă la care în paralel şi-a continuat şi cariera fotbalistică. A pregătit apoi pe FC Argeş, FC Vaslui, Universitatea Cluj şi Steaua, iar în 2009 a semnat cu Oţelul, unde a stat puţin peste trei sezoane, fiind cea mai lungă perioadă a sa ca antrenor la o echipă.

În această perioadă, a reuşit cele mai mari performanţe din istoria clubului: câştigarea campionatului şi a Supercupei. De asemenea, a pregătit-o pe Oţelul şi în toate cele şase partide din Liga Campionilor. După experienţa de la Oţelul, Munteanu a mai pregătit echipe precum Dinamo, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar, FK Qabala, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna şi CSM Reşiţa.

Din vara acestui an, revine la Galaţi, în oraşul care l-a adoptat şi i-a oferit titlul de cetăţean de onoare. Revine la Oţelul, clubul pe care l-a purtat spre cele mai înalte culmi împreună cu echipa din 2011, iar acum este pregătit să scrie noi pagini de istorie roş-alb-albastră. Bine ai revenit, Dorinel Munteanu! Mult succes, campionule!”, se arată în mesajul postat de Oţelul pe site-ul oficial.

Afla mai multe despre: dorinel munteanuoţelul galaţimunteanu oţelul 

viewscnt
Articole similare