Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nadia Comăneci le-a dat o mână de ajutor fetelor din echipa de gimnastică feminină a României. "Mă bucur că putem ajuta"

Nadia Comăneci le-a dat o mână de ajutor fetelor din echipa de gimnastică feminină a României. "Mă bucur că putem ajuta"

Gimnastică

Comentarii

De câteva zile lotul de gimnastică feminină al României a plecat spre Belgia ( Anvers), locul unde se va desfăşura Campionatul Mondial de senioare.

După multe căutări, multe discuţii şi chiar scandaluri în mass-media, echipa României antrenată de doi tehnicieni olandezi încearcă să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor. Pentru Sabrina Voinea, Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă misiunea este una foarte grea.

"Merg la aceste Mondiale să mă lupt de la egal la egal cu toate celelalte gimnaste. Chiar dacă este primul meu Campionat Mondial mă simt foarte pregătită", a declarat Sabrina Voinea înainte de plecarea spre Belgia.

Stabilită în Statele Unite ale Americii, Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă din lume, din toate timpurile, este încrezătoare în fete. "Va fi un concurs foarte greu. Dar toată lumea pleacă de la zero. Eu cred în echipa României că poate avea o evoluţie frumoasă la aceste Mondiale", a declarat Nadia în exclusivitate pentru Orange Sport.

Mai mult decât atât,  "Zeiţa" de la Montreal a fost alături de fetele noastre şi faptic nu doar declarativ. Nadia trimis gimnastelor tricolore un set de zece protecţii noi, pentru încheieturi, de care acestea aveau mare nevoie.

"Aceste protecţii pentru încheieturi se fac la academia noastră de gimnastică din Statele Unite. Ocazional trimitem şi palmiere. Mă bucur că am putut să fim şi noi alături de fete", a mai spus Nadia pentru Orange Sport.

Nadia va ajunge duminică la Anvers

Ca la fiecare ediţie a unui Campionat Mondial de gimnastică, Nadia Comăneci va avea şi de această dată statutul de invitat special.
Ea va ajunge în Anvers în această duminică, urmând să aibă mai multe activităţi acolo.

"Evident că mă voi întâlni cu fetele noastre. Voi merge să le văd şi să le urez baftă", a adăugat ea.

Am ratat două ediţii olimpice - 2016 şi 2020

Echipa de gimnastică a României a ratat de două ori, consecutiv calificarea la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Nu am fost prezenţi cu echipa nici la Rio în 2016, dar nici la Tokyo în 2020.

"Eu îmi doresc ca de această dată fetele să se califice. Uşor nu le va fi. Bătălia va fi foarte mare. Aştept şi eu cu mare interes acest Campionat Mondial", a precizat Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Articol de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: campionatul mondial de gimnasticabarbosunadia comanecianvers 

viewscnt
Articole similare