Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala României are selecţioner nou. E englez şi a câştigat Cupa Mondială în urmă cu 16 ani

Naţionala României are selecţioner nou. E englez şi a câştigat Cupa Mondială în urmă cu 16 ani

Rugby

Comentarii

Fost jucător şi antrenor al naţionalei Angliei, Andy Robinson va antrena prima reprezentativă a României de rugby începând cu acest an. Obiectivul principal este calificarea la următoarea ediţie a Cupei Mondiale.

Interimatul lui Marius Tincu pe banca naţionalei de rugby a României se încheie. Federaţia Română de Rugby aduce selecţioner cu experienţă. Andy Robinson este un antrenor englez cu o experienţă de peste 20 de ani. Performanţa lui de vârf a fost câştigarea titlului mondial cu Anglia în 2003, din postura de antrenor al pachetului de înaintare, făcând parte din stafful tehnic al lui Clive Woodward. 

"In varsta de 54 de ani, acesta este unul dintre cei mai titrati antrenori englezi, castigator cu echipa nationala a Angliei al titlului mondial in 2003, aceasta fiind singura echipa din Europa care a cucerit trofeul Webb Ellis", se arată într-un comunicat pe site-ul FRR. 

"Este o onoare sa fiu numit antrenorul principal al Romaniei. Rugbyul romanesc are o traditie imensa si sper sa pot confirma aspectele cheie ale valorilor rugbystice romanesti. Sunt foarte multi oameni minunati implicati in rugbyul din Romania, incepand cu presedintele Alin Petrache pana la cei de la firul ierbii, care sunt cu totii pasionati si focusati pe succes. Scopul meu este sa ii unesc pe toti acestia si sa dezvolt jocul astfel incat Romania sa evolueze la cel mai inalt nivel", a declarat Andy Robinson pentru FRR. 

Obiectivul principal al lui Robinson este calificarea la Cupa Mondială din 2023, din Franţa. Primul meci oficial pentru noul selecţioner va fi pe 1 februarie 2020, cu Georgia, în deplasare, în Rugby European Championship. 

Andy Robinson a antrenat şi naţionala Scoţiei, iar ultima dată, a pregătit o echipă de club din Anglia, Bristol, în perioada 2013-2016. 

Mai ai câteva secunde? Vezi şi postările de pe Instagram Telekom Sport!

Afla mai multe despre: rugbystejariandy robinson 

viewscnt
Articole similare