Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NBA impune reguli noi pentru noul sezon. Superstarurile, afectate. Echipele riscă amenzi de milioane de dolari

NBA impune reguli noi pentru noul sezon. Superstarurile, afectate. Echipele riscă amenzi de milioane de dolari

NBA

Comentarii

Sezonul 2023-2024 vine cu reguli noi pentru superstarurile din NBA, iar echipele din campionatul nord-american de baschet riscă amenzi uriaşe.

Noul sezon din NBA vine cu reguli noi şi dure. Echipele riscă amenzi uriaşe în cazul neutilizării superstarurilor

Vor fi modificări majore în noul sezon din NBA, iar una dintre cele mai importante îi vizează pe jucătorii vedetă din liga nord-americană de baschet.

Astfel, conform noilor reguli, echipele din NBA vor putea odihni un singur jucător vedetă per joc. ”Dacă eşti un jucător sănătos în această ligă, trebuie să joci”, a declarat şeful executivului din NBA, Adam Silver.

În caz contrar, echipele riscă amenzi extrem de dure, de milioane de dolari. Prima încălcare a regulamentului va fi sacţionată cu o amendă de 100.000 de dolari, iar a doua cu 250.000 de dolari.

Fiecare încălcare ulterioară va fi penalizată cu o amendă de un milion de dolari mai mult decât cea precedentă, astfel că s-ar putea ajunge la plata unor amenzi imense din partea echipelor.

De asemenea, încă o regulă le dă bătăi de cap jucătorilor vedetă din NBA. Aceştia trebuie să fie disponibili, sub orice formă, pentru toate meciurile difuzate la nivel naţional, indiferent dacă sunt lăsaţi pe bancă spre a fi odihniţi sau nu, pentru a fi ”vizibili pentru fani”.

Singurele excepţii în care superstarurile ar putea avea o ”absenţă pe termen lung” sunt: accidentările, motivele personale, restricţiile pre-aprobate pentru jocurile consecutive bazate pe vârstă, volumul de muncă din carieră şi istoricul accidentărilor.

Până acum, vedetele echipelor puteau lipsi de la anumite meciuri din sezonul regular şi din alte motive, inclusiv după bunul lor plac.

Noul sezon regulat din NBA începe la data de 24 octombrie 2023 şi se va încheia pe 19 aprilie 2024. Fiecare echipă are un număr de 82 de meciuri în sezonul regulat.

În absenţa vreunui superstar în componenţă, naţionala Statelor Unite a contraperformat la Cupa Mondială 2023, unde s-a clasat doar pe locul 4, fiind învinsă de Germania în semifinale, apoi de Canada în meciul pentru medaliile de bronz.

Afla mai multe despre: nbaamenzi nbavedete nba 

viewscnt
Articole similare