Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NBA | Un nou sezon, un nou turneu. Ce este In-Season Tournament, competiţie aflată la debut: reguli, format, premii şi perioadă de desfăşurare

NBA | Un nou sezon, un nou turneu. Ce este In-Season Tournament, competiţie aflată la debut: reguli, format, premii şi perioadă de desfăşurare

NBA

Comentarii

Sezonul 2023-2024 vine cu o noutate în NBA, deoarece va avea loc în premieră In-Season Tournament, cunoscut drept şi ”Cupa” NBA.

O competiţie în premieră în noul sezon din NBA, 2023-2024

Mai exact, In-Season Tournament sau NBA Cup este un turneu din sezonul regulat al NBA, care se va disputa între 3 noiembrie şi 9 decembrie 2023.

Anunţul oficial al acestui turneu, ce se va disputa în premieră în acest sezon, a fost făcut la data de 8 iulie, pe NBA Today.

Formatul

In-Season Tournament din NBA are un format similar turneelor europene de fotbal, adică cel clasic de cupă internă. Acest turneu este compus din două etape: cea a grupelor şi cea a fazelor eliminatorii.

Toate cele 30 de echipe sunt împărţite în şase grupe a câte cinci, grupele fiind categorisite pe cele două conferinţe (de Vest şi cea de Est).

Componenţa grupelor a fost făcută în urma unei trageri de sorţi, una înaintea căreia echipele au fost plasate în urne în funcţie de recordul fiecăreia din sezonul regulat anterior (2022-2023).

Sferturile de finală vor avea loc pe terenul echipei mai bine clasate, iar semifinalele şi finala vor fi la T-Mobile Arena din Las Vegas, în luna decembrie.

Pe canalele Orange Sport vor fi transmise două sferturi de finală, semifinalele si finala, toate în exclusivitate.

Jucătorii echipei campioane vor primi fiecare câte 500.000 de dolari, iar învinşii din finală vor fi remuneraţi cu câte 200.000 de dolari.

De altfel, vor fi recompensaţi şi jucătorii echipelor care au pierdut în semifinale, cu câte 100.000 de dolari, dar şi ale celor care au fost învinse în sferturi, câ câte 50.000 de dolari.

Componenţa grupelor

Conferinţa de Vest:

  • Grupa A Vest: Memphis Grizzlies, Phoenix Suns, LA Lakers, Utah Jazz, Portland Trail Blazers
  • Grupa B Vest: Denver Nuggets, LA Clippers, New Orleans Pelicans, Dallas Mavericks, Houston Rockets
  • Grupa C Vest: Sacramento Kings, Golden State Warriors, Minnesota Timberwolve, Oklahoma City Thunder, San Antonio Spurs

Conferinţa de Est:

  • Grupa A Est: Philadelphia 76ers, Cleveland Cavaliers, Atlanta Hawks, Indiana Pacers, Detroit Pistons
  • Grupa B Est: Milwaukee Bucks, New York Knicks, Miami Heat, Washington Wizards, Charlotte Hornets
  • Grupa C Est: Boston Celtics, Brooklyn Nets, Toronto Raptors, Chicago Bulls, Orlando Magic

 

NBA se vede în direct şi în exclusivitate pe canalele Orange Sport

Iată meciurile din NBA care au avut deja loc pe canalele Orange Sport, în sezonul 2023-2024, dar şi cele care urmează în perioada imediat următoare:

Afla mai multe despre: nbain season tournamentbaschet nord american 

viewscnt
Articole similare