Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Burleanu se aliază cu Hagi! Cerinţa FRF pentru UEFA privind echipele calificate direct în grupele Ligii Campionilor. "Asta e poziţia noastră!" Ar fi o lovitură pentru marile campionate

NEWS ALERT | Burleanu se aliază cu Hagi! Cerinţa FRF pentru UEFA privind echipele calificate direct în grupele Ligii Campionilor. "Asta e poziţia noastră!" Ar fi o lovitură pentru marile campionate
Comentarii

Preşedintele FRF, Răzvan Bulreanu, a vorbit în premieră despre propunerea lui Gheorghe Hagi ca mai multe campionate din Europa să primească accesul direct în grupele UEFA Champions League.

Burleanu nu a mers atât de departe încât să ceară accesul direct în grupe pentru campioana României, dar a precizat că poziţia FRF la dezbaterile UEFA a fost reducerea numărului de echipe din campionatele mari direct în grupe.

În prezent, primele patru ţări din clasamentul coeficienţilor UEFA (Spania, Anglia, Italia şi Germania) trimit câte patru echipe direct în faza grupelor Champions League. Burleanu spune că a cerut ca aceste campionate să trimită doar trei echipe direct în grupe, iar restul locurilor să fie repartizate celorlalte campionate.

Astfel, campioanele din ligile mai mici ar putea avea acces mai uşor la "masa bogaţilor".



În formatul actual, 26 de echipe intră direct în faza grupelor, iar alte şase echipe îşi câştigă locul în urma partidelor din preliminarii.



"În momentul de faţă, după cum ştiţi, din cele 32 de echipe pe care le avem la nivelul grupelor Champions League, 26 se cunosc deja. Deci practic toate celelalte echipe care participă în fazele preliminare îşi dispută doar 6 locuri.

Conform actualului format competiţional, modificat în 2016, cele 4 campionate cele mai puternice dau automat 4 echipe în grupele Champions League. Luând în considerare acest aspect, poziţia FRF în aceste dezbateri a fost de o reducere a numărului alocat celor mai importante 4 cluburi din Europa, de la 4 la 3.

Astfel încât, în cascadă, acest număr să scadă şi să facem posibil ca mult mai multe campionate din Europa să dea echipe în grupele Champions League şi bineînţeles să creştem în acelaşi timp numărul de locuri care vor fi disputate în fazele preliminare.

Astăzi, veniturile produse de echipele din Champions League susţin financiar competiţia numită Europa League. Totodată acelaşi lucru va continua şi în ceea ce priveşte crearea celei de a treia competiţii, Europa League 2, aşa cum este ea numită astăzi, dar va trebui să primească un număr de scenă, un brand în perioada următoare.

Vrem ca 10% din veniturile din drepturile TV încasate de ligile importante din Europa să se întoarcă către cluburile din ţara respectivă.

10% din drepturile încasate în România de la deţinătorii drepturilor tv încasate de cele mai importante cluburi din Europa să se întoarcă către cluburile din România.

UEFA a şi demarat deja o analiză împreună cu câteva companii de audit, astfel încât să avem o prognoză foarte clară în ceea ce priveşte impactul unei asemenea decizii
", a declarat Răzvan Burleanu.

  • Ce a declarat Hagi: ”E inadmisibil! Cred că e cea mai mare discriminare în lume ca UEFA şi FIFA, sau mai mult UEFA, din cele 32 de ţări puternice din Europa, echipa campioană a României să nu participe direct în Champions League. Mă duc în faţa lor. Să ne dovedească de ce fac această discriminare faţă de fotbal. Şi noi suntem buni, şi noi merităm să fim în Champions League. De ce Spania sau Germania, Italia să aibă 4-5 echipe şi noi să n-avem nici măcar campioana care să se ducă direct?!"

Afla mai multe despre: burleanuhagiliga campionilor 

viewscnt
Articole similare