Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | FIFA studiază posibilitatea de a interzice împrumutul de jucători între cluburi. Motivul din spatele deciziei istorice

NEWS ALERT | FIFA studiază posibilitatea de a interzice împrumutul de jucători între cluburi. Motivul din spatele deciziei istorice
Comentarii

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) analizează posibilitatea de a pune capăt împrumutului de jucători între cluburi. Conform France Football, această măsură este discutată de câteva luni în cadrul forului mondial şi ar putea fi pusă în aplicare în Comitetul Executiv care va avea loc în octombrie.

Oficialii FIFA consideră că împrumutul de jucători s-a transformat într-o modalitate prin care cluburile încearcă doar să obţină un profit.

Dacă odinioară tinerii jucători care nu intrau în planurile antrenorilor erau împrumutaţi pentru a prinde mai multe minute, apoi reveneau, acum aceştia sunt cedaţi la alte echipe cu scopul de a fi vânduţi, unii dintre ei neavând niciodată oportunitatea de a juca la cluburile de origine.

Forul internaţional a ajuns, astfel, la concluzia că împrumutul de jucători a devenit o afacere. Conform sursei amintite, Juventus a împrumutat pentru acest sezon 41 de jucători, Udinese 27, Chelsea 22, Manchester City 18, iar AS Monaco 11.

În plus, împrumutul de jucători reprezintă şi o modalitate prin care cluburile driblează fair play-ul financiar. De pildă, Paris Saint-Germain, care a stabilit un nou record de transfer după aducerea lui Neymar de la Barcelona pentru 222 de milioane de euro, vara trecută, l-a adus în aceeaşi perioadă şi pe Kylian Mbappe, dar sub formă de împrumut. Pe hârtie, transferul se va face abia la finalul acestui sezon, pentru 180 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: fifatransferurimbappe 

viewscnt
Articole similare