Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | UEFA, decizie radicală! Finala Ligii Campionilor s-a mutat de la Sankt Petersburg la Paris, după ce Rusia a invadat Ucraina

NEWS ALERT | UEFA, decizie radicală! Finala Ligii Campionilor s-a mutat de la Sankt Petersburg la Paris, după ce Rusia a invadat Ucraina
Comentarii

Decizie de ultimă oră! Finala Ligii Campionilor s-a mutat de la Sankt Petersburg la Paris, după ce Rusia a invadat Ucraina!

NEWS ALERT | UEFA, decizie radicală! Finala Ligii Campionilor s-a mutat de la Sankt Petersburg la Paris, după ce Rusia a invadat Ucraina

Invazia Ucrainei de către Vladimir Putin a determinat UEFA să schimbe locul unde se va juca Finala Ligii Campionilor fixată pe data de 28 mai. 

Rusia nu mai găzduieşte finala Ligii Campionilor din acest sezon în urma invaziei Ucrainei, meciul urmând să se dispute acum la Paris.

Pe Arena Gazprom din Sankt Petersburg a fost anunţată prima oară finala, însă lucrurile au luat-o o întorsătură drastică după evenimentele neplăcute de ieri. Rusia a fost "pedepsită", iar finala de joacă la Paris pe Stade de France. 

UEFA a emis un comunicat oficial unde spune:

"Comitetul Executiv al UEFA a organizat astăzi o reuniune extraordinară în urma escaladării grave a situaţiei de securitate din Europa.

Comitetul Executiv al UEFA a decis să mute finala Ligii Campionilor Masculin UEFA 2021/22 de la Sankt Petersburg pe Stade de France din Saint-Denis. Meciul se va juca aşa cum era programat iniţial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00 CET.

UEFA doreşte să-şi exprime mulţumirile şi aprecierea faţă depreşedintele Republicii Franceze Emmanuel Macron pentru sprijinul personal şi angajamentul său de a muta cel mai prestigios joc al cluburilor europene de fotbal în Franţa într-un moment de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile mai multor părţi interesate pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal şi a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferinţe umane cumplite, distrugeri şi strămutare.

La şedinţa de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, că aceste cluburile şi echipele naţionale ruse şi ucrainene care concurează în competiţiile UEFA vor fi obligate să joace meciurile de acasă în locuri neutre până la o nouă notificare.

Comitetul Executiv al UEFA a decis să rămână în aşteptare pentru a convoca noi reuniuni extraordinare, în mod regulat şi continuu, acolo unde este necesar, pentru a reevalua situaţia de drept şi de fapt pe măsură ce evoluează şi pentru a adopta decizii suplimentare, dacă este necesar", se arată în comunicatul UEFA.

Iniţial, oficialii de la Nyon ar fi vrut să mute ultimul act de Champions la Londra, dar şi „Wembley”, şi stadionul lui Tottenham erau ocupate la acea dată. 

„Stade de France” are o capacitate de 81.000 de locuri. Pe celebru stadion s-au mai disputat următoarele finale: CL 2006 (Barcelona - Arsenal 2-1), CM 1998 (Franţa - Brazilia 3-0) şi Euro 2016 (Portugalia - Franţa 1-0).

Afla mai multe despre: finala ligii campionilorrusiauefaucraina 

viewscnt
Articole similare