Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Un internaţional de juniori renunţă la naţionala României, în detrimentul Canadei. "Are o generaţie foarte promiţătoare de jucători"

NEWS ALERT | Un internaţional de juniori renunţă la naţionala României, în detrimentul Canadei. "Are o generaţie foarte promiţătoare de jucători"

Fotbal

Comentarii

Tânărul atacant de origine română Theo Corbeanu, legitimat la formaţia din Premier League, Wolverhampton, a decis să nu mai reprezinte România, în detrimentul ţării în care s-a născut, Canada. Motivul este unul halucinant.

Atacantul născut din părinţi români, la Burlington (Canada), este considerat unul dintre cei mai promiţători  jucători din academia celor de la Wolverhampton. Fotbalistul în vârstă de 18 ani a bifat şapte meciuri şi a marcat de două ori pentru echipa celor de la Wolves U23, în Premier League 2, fiind în atenţia antrenorului de la prima echipă, portughezul Nuno Espirito Santo.

NEWS ALERT | Un internaţional de juniori renunţă la naţional României, în detrimentul Canadei. "Are o generaţie foarte promiţătoare de jucători"

Pentru evoluţiile bune din ultima perioadă, Wolverhampton a decis să-i reînnoiască contractul. Într-un interviu acordat presei din Anglia, mai exact, publicaţiei "101greatgoals.com", Corbeanu recunoaşte că a ales să nu mai răspundă convocărilor primite din partea naţionalelor României, ci să reprezinte Canada.

Theodor Corbeanu a strâns 13 meciuri pentru naţionalele de juniori U16 şi U17 ale României. 

"Am reprezentat România la nivel de tineret. Nu am făcut-o pentru Canada, fiindcă nu am fost selectat pentru echipa U15. Aşa că mi-am spus că vreau să joc fotbal internaţional, pentru că asta făceau cei mai talentaţi jucători. Am contactat România, mi-au spus că mă cunosc şi că mă urmăresc. Le-am trimis câteva clipuri cu mine şi am început să vorbim. Am primit o convocare împotriva Irlandei şi am debutat în septembrie 2017

Am ales Canada acum, după câţiva ani, pentru că am simţit că este un lucru corect în acest moment, deoarece are o generaţie foarte promiţătoare de jucători. Mai ales cu toată emoţia de a găzdui Cupa Mondială din 2026. Am crezut că pot face parte din această aventură. Asta m-a motivat şi m-a inspirat. Mi-am dorit întotdeauna să joc pentru Canada, dar aşa cum am spus, cu câţiva ani în urmă nu am fost selectat", a recunoscut Corbeanu.

Fotbalistul speră să facă parte din lotul Canadei pentru Cupa Mondială din 2026, alături de Alphonso Davies de la Bayern Munchen, Jonathan David de la Lille sau Liam Miller de la Liverpool.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare