Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Vestea care scoate echipele româneşti din elita fotbalului european. UEFA a aprobat o nouă competiţie

NEWS ALERT | Vestea care scoate echipele româneşti din elita fotbalului european. UEFA a aprobat o nouă competiţie
Comentarii

Printre deciziile pe care UEFA le-a luat în Comitetul Executiv de luni se numără şi introducerea unei noi competiţii europene. Este vorba despre UEFA Europa Conference League, al cărui concept a fost aprobat.

Noua competiţie, UEFA Europa Conference League va lua startul în anul 2021. Partidele se vor disputa în zilele de joi şi vor începe la 19:45 şi la 22:00, ora României, aşa cum se întâmplă şi în Europa League.

Tot din 2021, o nouă oră de start, 19:45, va înlocui actualul format al meciurilor care se dispută în prezent în zilele de marţi şi miercuri în UEFA Champions League la ora 19:55.

În preliminarii vor participa câştigătoarele Cupelor interne şi echipele mai slab clasate din campionat.

În plus, vor juca în preliminarii şi echipele învinse în tururile de precalificare şi turul I preliminar din Champions League şi învinsele din turul III şi play-off-ul Europa League.

Care e formatul

Vor fi opt grupe a câte patre echipe, iar locul 1 va merge direct în optimi. Echipele de pe locul 2 vor juca în 16-imi unde se vor duela cu opt echipe de pe locul 3 din Europa League.

Asta înseamnă că şi formatul Europa League va fi modificat, reducându-se numărul echipelor din grupe, de la 48 la 32.

Ce se întâmplă cu echipele din România

Din România, în turul I preliminar al UEFA Europa Conference League vor juca echipele de pe locurile 2 şi 3 şi câştigătoarea Cupei României.

România va pierde locurile de Europa League, în a doua competiţie a Europei urmând a se califica doar echipe din primele 15 ligi. În prezent, noi suntem pe locul 30 în ierarhia UEFA pe ultimele cinci sezoane.

Din Liga 1, singura care poate ajunge în Europa League e campioana României, dacă va fi eliminată din competiţie după turul I al preliminariilor.

Destinaţiile următoarelor trei finale de UEFA Champions League

Dacă în 2020 finala actualului sezon de UEFA Champions League se va disputa la Istanbul, pe stadionul Ataturk Olympic, forul continental a stabilit şi stadioanele care vor organiza finalele din 2021, 2022 şi 2023:

  • 2021 - Gazprom Arena, din Sankt Petersburg
  • 2022 - Allianz Arena, din Munchen
  • 2023 - Wembley, din Londra

 

Afla mai multe despre: uefa conference leaguecupele europenecompetitie 

viewscnt
Articole similare