Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nicolae Stanciu, făcut ţăndări în Cehia: "Primeşte un salariu regal şi degeaba!" INCREDIBIL | Cât câştigă românul la Slavia Praga

Nicolae Stanciu, făcut ţăndări în Cehia: "Primeşte un salariu regal şi degeaba!" INCREDIBIL | Cât câştigă românul la Slavia Pragagalerie foto

Stranieri

Comentarii

Presa din Cehia şi-a pierdut răbdarea cu fotbalistul român, Nicolae Stanciu, unul dintre cei mai bine plătiţi jucători din campionatul ceh, dar care nu reuşeşte să-şi ridice evoluţiile la nivelul aşteptărilor. Publicaţia Efotbal i-a dedicat un material amplu în care l-a criticat serios pe mijlocaşul român.

Publicaţia Efotbal îl acuză pe mijlocaşul Slaviei Praga că nu-şi merită salariul de 1,2 milioane de euro pe an şi că este un fotbalist comod, avid după bani şi lipsit de ambiţie. Cehii i-au realizat o analiză dură fotbalistului român pe care îl acuză disperat după bani şi superficial, făcându-se referire la plecarea de la Sparta la Al-Ahli pentru bani mai mulţi şi distracţie. De asemenea, jocul pe care îl arată în teren acum Stanciu este departe de performanţele pe care le reuşea pentru rivala Sparta Praga.

"Este faimoasă întoarcerea lui Nicolae Stanciu în campionatul Cehiei, în tricoul celor de la Slavia Praga. Practic, conducerea a reuşit o mutare prin care îşi umilea rivalii de la Sparta Praga, furându-le fostul căpitan şi lider din teren. Dar atenţie! Acela nu era Nicolae Stanciu care venea de la Anderlecht la Sparta Praga. În acel moment, era un jucător excelent şi adevăratul căpitan al echipei, care trăgea echipa după el, împreună cu Guelor Kanga.

Ademenit de bani, s-a transferat în Arabia Saudită, la Al-Ahli. Acolo. După cum s-a putut obsera mai târziu, nu a exagerat foarte mult cu antrenamentele. Probabil a crezut că este suficient pentru un asemenea campionat, precum cel al arabilor. Angajamentul cu acest club a fost, de asemenea, cu probleme, pentru că jucătorul şi-a cerut salariile neplătite, sau plătite cu întârziere. Frecvenţa de salarizare era în conformitate cu efortul depus de el la antrenamente.

Şi în această perioadă nefavorabilă pentru el, a venit o ofertă de salvare de la Slavia Praga, care a aflat că Stanciu nu are nicio problemă să îmbrace tricoul rivalei. Conducerea celor de la Slavia a fost de acord cu acest transfer, cu cerinţele clubului arab, iar internaţionalul român s-a întors la Praga. Jucătorul a primit un salariu regal, iar toată lumea aştepta o evoluţie pe măsură, cel puţin la fel de bună precum o avea la Sparta.

S-a dovedit a nu fi aşa. Faptul că românul nu a fost titular la începutul sezonului ar ridicat multe semne de întrebare. Potrivit antrenorului, el a avut nevoie de a se antrena suplimentar pentru a prinde pasul cu colegii săi. Apoi, pe măsură ce a intrat în joc, se vedea că nu mai este ce a fost.

După plecarea lui Tomas Soucek şi Josef Husbauer, Nicolae Stanciu trebuia să devină jucător cheie al echipei. Cu toate acestea, s-a dovedit contrariul. Aportul său ofensiv este unul îngrijorător, iar performanţele sale sunt departe de cel mai înalt nivel. Aşa se întâmplă când vrei să îţi ridiculizezi rivalul - uneori mai şi plăteşti. Iar Nicolae Stanciu primeşte un salariu regal în fiecare lună, dar nu oferă evoluţiile cerute. 

Rămâne de văzut dacă va putea deveni la Slavia un lider, aşa cum era la Sparta. Destinul ne va spune asta. Dar acum nu este deloc bine pentru el", au scris cehii despre fotbalistul român.

În 2016, Nicolae Stanciu se transfera de la FCSB la Anderlecht pentru 9.7 milioane de euro. După un an şi jumătate, Anderlecht îl vindea la Slavia Praga pentru 3.7 milioane de euro. În iarna lui 2019, la doar un an distanţă, Stanciu pleca la Al-Ahli pentru 10 milioane de euro. Ca în vara lui 2019 să se întoarcă în Cehia, la Slavia Praga, pentru 4 milioane de euro.

Un întreg periplu pentru mijlocaşul român în vârstă de 26 de ani. La nici una dintre echipe nu a reuşit să ţină ritmul şi să rupă gura târgului. La toate cele trei formaţii din Europa a început bine, însă ceva se rupea pe parcurs şi ajungea doar un jucător de lot.

Asta riscă acum Stanciu şi la Slavia Praga, acolo unde, în 29 de meciuri a reuşit doar două goluri şi cinci pase decisive. Cifre infime pentru unul dintre cei mai valoroşi şi bine plătiţi jucători din Cehia. Evoluţiile sale modeste şi faptul că sunt aşteptări mari de la el, îl pot transforma într-o persoană non-grata la Slavia Praga, mai ales că reacţiile presei din Cehia sunt din ce în ce mai critice la adresa fotbalistului.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare