Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Nu joacă CV-ul!” Dan Savenco, despre numirea lui Xavi Pascual la Dinamo: ”Nu ştiu care este proiectul!”

”Nu joacă CV-ul!” Dan Savenco, despre numirea lui Xavi Pascual la Dinamo: ”Nu ştiu care este proiectul!”

Handbal

Comentarii

CS Dinamo a anunţat, marţi, că noul antrenor al echipei de handbal din cadrul clubului bucureştean este Xavi Pascual. Un subiect despre care a vorbit şi Dan Savenco

Dinamo a dat o adevărată lovitură şi a adus unnul dintre cei mai titraţi antrenori din Europa: Xavier Pascual va prelua funcţia de antrenor principal de la Constantin Ştefan.

”Titlul de campioana pentru Dinamo a venit si cu o mare surpriza. Un nou antrenor, in persoana lui Xavi Pasqual. Inainte sa vorbim de venirea lui Xavi Pasquale as vrea sa vorbim de plecarea lui Constantin Stefan. Vreau sa-i multumesc pentru tot ceea ce a facut pentru noi, pentru club, pentru performantele pe care le-am facut impreuna. Chiar nu stiu ce se va intampla. Sper sa ramana alaturi de echipa. Pentru venirea lui Xavi pot sa-i urez bine a venit îi urez multa bafta si sa ramana mai mult decat a ramas la nationala” a mărturisit Dan Savenco.

Ce inseamna venirera unui astfel de antrenor la Dinamo? Explică tot Savenco: ”Pentru noi nu poate fi decat un plus dar pina la urma urmei trebuie sa... si din experienta... eu sunt un pic mai sceptic, am si eu o anumita experienta si stiu foarte bine ca nu doar cv-urile joaca sau cv-urile sunt in teren. Noi o sa incercam sa facem o performanta mai mare decat in anul precedent. Intotdeauna Dinamo a crescut de la an la an si prin venirea lui sper sa realizeze acest lucru. Nu stiu care este proiectul, nu stiu ce obiective sunt, nu a discutat nimeni cu noi, nici cu jucatorii, nici nu a venit nimeni sa ne spuna. Eu efectiv nici nu stiu programul, cata pauza voi avea, daca ma mnai intorc sau nu la echipa. Sunt lucrurile un pic neclare. Din pacate trebuiau rezolvate un pic mai demult. Eu sa zic ca m-am obisnuit. In ultimul an sunt cam ultimul care am contract, sunt cam ultimul care sunt platit, dar lucrurile astea cred ca se vor rezolva. Ce va fi, ce obiectiv este, nu avem nici cea mai mica idee” a mai spus Savenco.

Născut în 8 martie 1968 la Barcelona, Xavi Pascual a fost handbalist până în 2006, evoluând pe postul de portar. Două sezoane (1986-1987 şi 1988-1989) a îmbrăcat tricoul blau-grana.

Din 2006 şi-a început cariera de antrenor la Barca, responsabil mai întâi cu pregătirea portarilor, apoi ca antrenor secund. La 9 februarie 2009, Pasqui a preluat funcţia de antrenor principal la FC Barcelona, când clubul catalan a decis să îl înlocuiască pe Manolo Cadenas. În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulţi dintre marii jucători ai lumii, ​​Xavi Pascual a cucerit toate titlurile posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barca, cu el la timonă, a câştigat şapte trofee, inclusiv Liga Campionilor.

În sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor, el a fost declarat cel mai valoros antrenor al competiţiei.

Afla mai multe despre: xavi pascualdan savenco 

viewscnt
Articole similare