Experiențe împreună.
You are here:

„Nu se uită niciodată”. Hagi, dezvăluiri EXCLUSIVE despre ruptura dintre el şi FCSB. Care este acum relaţia „Regelui” cu Gigi Becali

„Nu se uită niciodată”. Hagi, dezvăluiri EXCLUSIVE despre ruptura dintre el şi FCSB. Care este acum relaţia „Regelui” cu Gigi Becali
Comentarii

Gheorghe Hagi (55 de ani) a acordat un interviu în exclusivitate pentru Telekom Sport. Printre subiectele abordate de „Rege” s-au numărat şi marile dezamăgiri ale carierei sale de antrenor.

Retras din activitate în 2000, Gheorghe Hagi a început în forţă meseria de antrenor. Fostul mare decar al României a fost învestit după doar un an în funcţia de antrenor al naţionalei de seniori. Nu a rezistat însă decât două meciuri pe banca „tricolorilor”, la barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2002, pierdut în faţa Sloveniei. 

„Viaţa e făcută din decizii şi la început am luat două sau trei decizii care n-au fost bune. 

(Poţi să le zici?)
Prima a fost cu lotul naţional.

(A fost o greşeală?)
Absolut, cea mai mare! Pentru că am crezut în oameni, am gândit şi inima şi m-au lăsat. Nu publicul, m-au lăsat, nu zic cine, toţi care mi-au promis că mă sprijină, m-au lăsat după două meciuri”
, a declarat Gheorghe Hagi pentru Telekom Sport. 

Şase ani mai târziu, Gheorghe Hagi a ajuns să antreneze o altă echipă la care a făcut performanţă. Experienţa FCSB nu a fost însă nici ea de bun augur şi a lăsat urme adânci în sufletul „Regelui”. Hagi i-a pregătit doar 11 meciuri pe roş-albaştri, perioadă în care a obţinut şase victorii, trei remize şi două înfrângeri. 

Nu rezultatele au fost însă motivul plecării lui Hagi din Ghencea, ci relaţia cu finanţatorul FCSB-ului şi totodată finul „Regelui”, Gigi Becali.

„(Steaua a fost o greşeală?)
Steaua nu, pentru că acolo a încercat cineva să speculeze ceva, dar acolo au stricat ei voluntar. Un grup a stricat tot ce se putea construi frumos, dar a fost stricat pentru că acolo am avut succes. În două luni am dus echipa în UEFA Champions League, mi-am îndeplinit obiectivul, nu conta ce faci, trebuia să faci performanţă.

Ca să joci fotbalul meu, trebuia să... în timp puteai să joci fotbalul meu, nu puteam să fac în două luni minuni, eu voiam... Fiecare antrenor are viziunea lui, ca să implementezi un lucru ai nevoie de timp şi de tineri talentaţi, ce voiam eu, eu le aveam clar în minte ce să fac, dar din păcate, cineva a stricat totul şi atunci mi-a făcut un bine, am venit aici şi am produs singur ce trebuia să fac. 

Ce puteam să fac? Când laşi Galatasaray, pentru că eu am lăsat-o după ce am câştigat Cupa şi am pierdut campionatul în ultima etapă cu randament foarte bun, anumite persoane au insistat foarte mult să vin. Mi-au promis marea cu sarea şi au uitat totul după. Tot aşa a fost, am fost lăsat după o lună. Hagi creează presiune, e foarte greu să lucrezi cu mine. Aşa am auzit! Nu e uşor, această presiune cu Hagi trebuie să devii cel mai bun. 

(Ţi-a spus vreodată Gigi Becali că regretă?)
V-a spus vouă. E meritul meu, mulţumirea mea după atâta timp pentru că în timp găseşti răspunsurile, iar răspunsul l-am găsit când el şi-a cerut scuze. 

(Au contat scuzele?) 
Contează, dar aia nu se uită niciodată! Contează”
, s-a destăinuit finanţatorul Viitorului Constanţa. 

viewscnt
Articole similare
ANALIZA Simona Halep, traseu infernal la Roland-Garros. Ce "pericole" o pandesc pe...