Experiențe împreună.
You are here:

"Nu vă grăbiţi să ne cântaţi prohodul". U Craiova lămureşte toate speculaţiile. Ce se întâmplă cu Mangia, după cele trei meciuri fără succes

"Nu vă grăbiţi să ne cântaţi prohodul". U Craiova lămureşte toate speculaţiile. Ce se întâmplă cu Mangia, după cele trei meciuri fără succes

Fotbal intern

Comentarii

Clubul Universitatea Craiova a notat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că nu a luat nicio clipă în considerare o eventuală schimbare a stafului tehnic, cu atât mai puţin să contacteze posibili înlocuitori, deşi oltenii au trei meciuri fără succes în toate competiţiile.

Ca urmare a unor speculaţii apărute în presă, gruparea olteană a precizat că este un club stabil, cu bugetul asigurat până în iunie 2022 pentru Liga I. Universitatea Craiova a menţionat că în ultimii doi ani a încasat din transferuri 6,5 milioane de euro, adăugând şi felul în care au fost cheltuiţi apoi banii respectivi.

“Niciun acţionar nu a retras vreun leu din club şi nici nu avem de gând să o facem”, a precizat clubul din Liga I.

Comunicatul complet al Universităţii Craiova:

“Ca răspuns la speculaţiile apărute în mass media în ultimele zile, Universitatea Craiova face următoarele precizări:

Ştiinţa şi-a clădit întreaga reconstrucţie pe ceea ce am numi RESPECT. Respect pentru suporteri, pentru regiune, pentru colegii noştri, pentru oamenii cu care lucrăm. Ca atare, nu am luat nici măcar o secundă în considerare o eventuală schimbare a staff-ului, cu atât mai puţin să contactăm posibili înlocuitori. Universitatea Craiova este un club profesionist, care de-a lungul anilor credem că a demonstrat echilibru, seriozitate şi o bună capacitate decizională. Şi toate aceste valori în care credem şi pe care le-am pus în aplicare n-au fost în zadar: datorită lor, Universitatea este un club stabil, bine organizat, poate singura echipă din Liga I cu bugetul asigurat până în iunie 2022, fără să mai aibă nevoie de vânzări de jucători sau de aportul acţionarilor.

Multe voci din presă se declară nedumerite de gestionarea sumelor provenite din transferuri. În loc să se jongleze cu cifre false, preferăm să vi le spunem noi pe cele reale: Universitatea a încasat în ultimii doi ani 6,5 milioane euro net, din transferurile făcute, urmând să mai încaseze alţi 5,5 milioane în decursul următorilor 2 ani.

Diferenţa dintre sumele vehiculate în presă şi cele despre care vorbim ţine mai ales de diversele costuri pe care le implică un transfer. În cazul nostru, aceste costuri au reprezentat circa 27% din sumele totale încasate, bani pe care a trebuit să-i plătim în alte părţi. Fie către cluburile formatoare (un procent standard de 5%, datorită căruia FRF-ul a obţinut, de pildă, peste 200.000 de euro din transferul lui Alex Mitriţă, clubul formator al acestuia fiind desfiinţat între timp), fie către cluburile de unde fuseseră acei jucători aduşi (circa 20%), fie către agenţi de jucători sau alţi intermediari.

Apoi, din cele 6,5 milioane încasaţi, 3 milioane au fost cheltuiţi pe achiziţia de noi jucători şi restul de 3,5 au acoperit deficitul de buget în aceşti doi ani. Vă reamintim ce am mai spus: că nici un acţionar nu a retras vreun leu din club şi nici nu avem de gând să o facem.

Observăm că, în viziunea ”ziariştilor cu experienţă”, Universitatea are două variante: ”să moară capra vecinului” sau ”să îngrijim capra vecinului”. Din păcate, au omis varianta corectă. Pe noi nu ne interesează capra vecinului. Nu ne interesează nici măcar dacă vecinul are capră. Poate că vecinul are, de exemplu, oaie, şi atunci dilema devine un nonsens.

Nu vă grăbiţi să ne cântaţi prohodul. Universitatea este pe locul 3, dar vrea şi poate să fie mai sus, iar semifinala de Cupă nu este nici ea încă tranşată. Continuăm să facem tot ce ne stă în puteri pentru aducerea măcar a încă unui trofeu la Craiova. Obiectivul principal însă, este construcţia unei echipe care în toamna următoare să reprezinte România în grupele unei competiţii europene.

Până atunci, să nu uităm că ne putem bate cu oricine, fie ei CFR, FCSB, Dinamo sau alţi rivali, cu o singură condiţie: să fim împreună. Acum trăim unul dintre acele momente în care este vital să strângem rândurile. Cu toţii, conducători, jucători şi suporteri, ne dorim acelaşi lucru, mai presus de orice: ca Universitatea să facă performanţe în fotbalul românesc şi european. Dar, pentru ca asta să se întâmple, unitatea este esenţială. Să ne concentrăm cu toţii pe obiectivul nostru comun şi să umplem cu prima ocazie noul Oblemenco, la meciul cu Sepsi. Pentru că aşa e la Craiova şi aşa vrem să fie mereu”.

viewscnt
Articole similare