Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O echipă cu 4 titluri în Anglia a vrut acum câteva luni un antrenor din Liga 1: ”O mândrie personală”

O echipă cu 4 titluri în Anglia a vrut acum câteva luni un antrenor din Liga 1: ”O mândrie personală”

Superliga

Comentarii

O echipă plină de istorie din Anglia a vrut un antrenor român din Liga 1. Este vorba despre Sheffield Wednesday, care l-a vrut pe Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA Arad.

Fotbalul românesc a trecut pe lângă o mare surpriză. Unul dintre cei mai interesanţi antrenori români din Liga 1 a fost dori de Sheffield Wednesday. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ jumătate de an.

Bogdan Apostu susţine că are o relaţie bună cu cei de la Sheffield Wednesday, de 4 ori campioană a Angliei, care în prezent se zbate la retrogradare în Championship.

A luat 4 titluri în Anglia şi l-a vrut pe Laszlo Balint, unul dintre cei mai interesanţi antrenori din Liga 1

În toamnă, Sheffield Wednesday l-a demis pe Gary Monk din cauza rezultatelor slabe şi a căutat o variantă cât mai inspirată. Bogdan Apostu susţine că englezii au trecut 3 nume de candidaţi pentru postul de antrenor şi aici a intrat şi Laszlo Balint.

Cei de la Sheffield Wednesday au văzut potenţial la Balint, care a avut un sezon bun cu UTA şi a fost aproape să intre în play-off-ul Ligii 1. Însă Bogdan Apostu susţine că discuţiile nu s-au încheiat cu succes şi echipa din Championship l-a angajat pe mult mai cunoscutul Tony Pulis, care a fost însă demis după aproape două luni.

”O să fiu sincer. Ei mi-au spus că e pe o listă de trei. Eu l-am dus pe Sergiu Buş acolo şi îi cunoşteam, am rămas în relaţii bune cu ei. Ei m-au contactat de principiu, ştiau că e antrenorul meu şi mi-au spus că e pe o listă scurtă de trei antrenori. O mândrie personală şi pentru Laszlo şi pentru mine, ca un antrenor din România să fie apreciat la modul ăsta de o echipă din Anglia, chiar dacă din liga secundă.

Lucrurile nu s-au concretizat, au rămas în stand-by şi am văzut că ulterior au ales alt antrenor. Dar rămâne această mândrie şi tot ceea ce a demonstrat Balint ulterior nu face decât să întărească convingerea tuturor că va fi un antrenor important al fotbalului românesc”, a spus Bogdan Apostul pentru Look Sport Live.

Înfiinţată în 1867, Sheffield Wednesday este una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din lume. Perioada de glorie a fost între 1900 şi 1930, când de altfel a câştigat cele 4 titluri de campioană a Angliei pe care le are în palmares (1903, 1904, 1929, 1930).

În momentul de faţă, Sheffield Wednesday se află foarte departe ce acele performanţe. Echipa engleză se luptă să scape de retrogradarea în liga a trei a Angliei şi în prezent se află la 4 puncte de locul care asigură salvarea, cu 3 etape înainte de finalul sezonului.

Afla mai multe despre: sheffield wednesday,  

viewscnt
Articole similare