Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O echipă legendară s-ar putea prăbuşi din nou din cauza banilor: ”I-am trimis situaţia şi domnului Klaus Iohannis! Este inacceptabil”

O echipă legendară s-ar putea prăbuşi din nou din cauza banilor: ”I-am trimis situaţia şi domnului Klaus Iohannis! Este inacceptabil”

Liga 2

Comentarii

Cornel Ionică, primarul din Piteşti, susţine că nu poate să o susţină pe FC Argeş dacă promovează în Liga 1, deoarece actuala lege îi interzice. Ionică spune că a informat Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia României despre actuala situaţie.

FC Argeş a luat-o de la zero după ce a intrat în faliment. La Piteşti s-a înfiinţat o nouă echipă, SCM Piteşti, a reuşit să promoveze în liga secundă, iar Primăria a reuşit să cumpere brandul FC Argeş. Dar drumul legendarei echipe s-ar putea complica din nou. FC Argeş îşi propune promovarea în Liga 1, în sezonul următor, dar, paradoxal, asta ar putea însemna sfârşitul.

În momentul de faţă, echipa este susţinută financiară de autorităţile locale, însă legea nu le permite să investească în clubul de fotbal, în cazul în care ajunge în Liga 1. Este vorba despre Ordonanţa 38/2017, prin care autorităţile locale pot aloca pentru activităţi sportive până la 5% din buget. Dar nu pot susţine financiar un club profesionist din Liga 1, deoarece intră sub incidenţa regulilor ajutorului de stat.

Imediat după a intrat în vigoare această ordonanţă, Primăria Timişoara a cerut avizul Consiliului Concurenţei pentru a investi în ACS Poli Timişoara, dar acesta a fost negativ. Drept urmare, echipa de pe Bega nu mai este susţinută financiară de autorităţile locale.



Primarul din Piteşti spune că FC Argeş s-ar confrunta cu aceeaşi problemă, dacă va reuşi să promoveze în Liga 1: ”Ne confruntăm cu o situaţie inacceptabilă, din punctul nostru de vedere, care dă bătăi de cap multor primării din ţară. În condiţiile actuale, cu legea care e în vigoare, dacă echipa va reuşi promovarea în sezonul viitor, nu o vom mai putea finanţa, ca până acum. Ne-am angajat să facem tot ce e necesar ca FC Argeş să promoveze în primul eşalon, dar, din păcate, legea nu ne permite”, a spus Cornel Ionică, citat de Liga2.ro.

Cornel Ionică spune că a trimis plângeri la cel mai înalt nivel, în speranţa că situaţia va fi rezolvată: ”Trebuie să se modifice legislaţia, avem nevoie şi de avizul Consiliului Concurenţei. Soluţiile trebuie găsite la nivel de Parlament şi de Guvern. Noi am trimis situaţia actuală a clubului, pentru a se implica, tuturor decidenţilor, începând cu preşedintele României, Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ministrului Tineretului şi Sportului, deputaţilor de Argeş. În scurt timp, toţi primarii de reşedinţă de judeţ ne vom întâlni pentru a dezbate această problemă. Dacă nu se va găsi o soluţie, situaţia va fi gravă, în sensul că echipa nu va putea evolua în Liga 1”.

Afla mai multe despre: fc argescornel ionicaliga 1 

viewscnt
Articole similare