Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O fostă legendă a lui Liverpool lansează acuzaţii grave: "Antrenorii de culoare sunt marginalizaţi" Statistica pe care se bazează Heskey

O fostă legendă a lui Liverpool lansează acuzaţii grave: "Antrenorii de culoare sunt marginalizaţi" Statistica pe care se bazează Heskey
Comentarii

Fotbalist cu peste 500 de meciuri în Premier League, Emile Heskey a oferit un interviu pentru The Times în care susţine că numirile de antrenori din fotbalul mondial sunt influenţaţe de rasism.

Fostul atacant consideră astfel că pentru Frank Lampard sau Steven Gerrard a fost mai uşor să ajungă la cluburi mari şi pentru că "sunt albi". 

"Cred că există un plafon de sticlă pentru antrenorii de culoare. Federaţia s-a oferit să instruiască antrenorii tineri la baza de pregătire St George astfel încât ei să facă paşi importanţi în carieră. Avem jucători cu o reputaţie deloc bună, în sensul că au avut parte de conflicte şi ei totuşi nu au fost daţi afară, totuşi mie însă îmi este foarte greu să avansez. Cred că există o percepţie că antrenorii de culoare nu sunt pregătiţi pentru o astfel de experienţă în antrenor" a fost declaraţia lui Heskey ajuns acum la 41 de ani. 

Iar afirmaţiile lui Heskey au acoperire dacă ne uităm la faptul că în cele 5 mari campionate ale Europei există un singur antrenor de culoare, Patrick Vieira, aflat pe banca lui Nice. 

 

Afla mai multe despre: heskeylampardgerrardantrenori de culoarerasism 

viewscnt
Articole similare